Comença el Mes de la Dona amb la presència de l'institut, les falles i el teatre

El divendres 28 de febrer va començar a rodar el Mes de la Dona, una aposta de l'Ajuntament de Puçol per ampliar la tradicional Setmana de la Dona entorn del 8 de març per a donar cabuda a diferents col·lectius locals que sumen esforços per a reclamar la igualtat entre homes i dones. Institut, falles i una obra de teatre musical van ser els protagonistes de la primera jornada.

La Casa de Cultura va ser l'escenari triat per a l'exposició de cartells d'alumnes de l'institut: dels 300 participants s'han seleccionat 20 finalistes, que s'exhibeixen en el Espai d’Art al març.

Gal·la Marín, Artur Fytsyk i Eric Lupfer, han sigut en esta edició els tres primers premis del concurs i van recollir el seu regal i el seu xec de mans de l'alcaldessa Paz Carceller, la regidora Elena Camarero, la directora de l'institut Pilar Millán i la representant dels comerciants Mónica Novejarque.

La inauguració també va servir per a entregar a les sis falles de Puçol les plaques identificatives dels seus casals, com a locals lliures de violència sexista.

Després d'un piscolabis, l'última baula d'este primer dia va ser l'espectacle musical Woman on Tap, celebrat en la sala d'actes de la Casa de Cultura i, com la gran majoria d'actes organitzats durant el mes, amb entrada gratuïta.

La programació continua durant tota la setmana: el dimarts 3 de març amb la desfilada dona Fashion, a càrrec de les Dones Tyrius; el dimecres amb el mercat ambulant solidari organitzat pel Col·lectiu de Dons; el dijous amb Temps de Dona, l'obra dirigida per Aitor Caballer i protagonitzada per Huit Teatre; i com a exemple de participació esportiva, Dona Joc, també el dijous, però en el Palau d’esports, una trobada entre els equips femenins d'handbol i futbol sala en el que practicaran… Els dos esports!

Un mes en què clubs i associacions de tota mena s'uneixen per a lluitar junts per la igualtat entre homes i dones.

Informa i fotos: Sabín

fotos face 2

fotos face 2

140-ganadora-concurso-carteles

03 Març 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres