Article del Partit Popular del mes de juny: «Sumant esforços»

Este és l'article del Partit Popular de juny, titulat Sumant esforços. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Ja han passat més de tres mesos des que va començar tot, aquell 14 de març va ocórrer el que ni en els nostres pitjors malsons podíem imaginar; qui ens havia de dir que anàvem a estar dos mesos tancats amb limitació absoluta de la nostra mobilitat i amb restriccions per a absolutament tot.

No ha sigut fàcil, teníem per davant tota la responsabilitat perquè, sempre dins de les nostres limitades competències en estat d'alarma, els nostres veïns estigueren el més protegits possible i el nostre poble desinfectat i net, amb l'únic i primordial fi d'impedir la propagació del virus.

Vam haver d'adoptar de manera ràpida i sense quasi temps de reacció moltes decisions: desmuntarem, literalment, un ajuntament sencer, tancant espais municipals i suspenent activitats, esdeveniments i tota mena d'actes.

Procurem fer-ho de la millor manera possible per a tots, sensibilitzant-nos amb les situacions que dia a dia i de manera nova s'anaven produint. Mai, cap dels dies que ha durat l'estat d'alarma, ni per descomptat ara, hem deixat de gestionar els serveis públics de la forma més eficient i hem prioritzat per damunt de tot a les persones i famílies més vulnerables i desprotegides. Tots els que ho han necessitat, han sigut atesos amb màxima diligència pel departament de Benestar Social, que ha dut a terme un excepcional treball.

Una altra de les nostres prioritats ha sigut mantindre'ls informats puntualment, amb la finalitat que la incertesa es minimitzara i tots conegueren les mesures de restricció que s'anaven adoptant tant en l'àmbit nacional, com les de caràcter local. L'esforç diari del departament de Comunicació municipal ha sigut fonamental en esta labor.

En data de hui, podem dir que ja hem deixat arrere esta complicada situació sanitària, encara que no ens podem confiar, si no volem que es torne a repetir.

Hem adoptat mesures d'índole econòmica importants, amb la finalitat d'afavorir i ajudar als sectors que s'han vist més perjudicats durant la pandèmia. Ajudes a autònoms, emprenedors i empreses del municipi que fomenten l'ocupació; suspensió de determinades taxes i preus públics; ampliació de terminis de pagament d'impostos i flexibilització de mesures que afecten el sector de l'hostaleria.

És el moment d'activar de nou tot el que es va parar.

Si l'escalada va ser complicada, la desescalada l'està sent més. La volta a esta «nova normalitat» no està exempta de riscos i, per tant, de preocupació. Conscients de la importància de la unitat política en estos durs moments, per part d'alcaldia s'ha promogut i convocat una taula de treball al costat de tots els grups polítics municipals en la qual s'han recollit iniciatives i propostes de tots ells, amb la finalitat de contribuir de la millor manera possible a facilitar una ràpida recuperació econòmica i de l'ocupació a Puçol.

No volem finalitzar este article sense agrair a tots els col·lectius que durant la pandèmia han treballat i participat activament perquè tot continuara funcionant, especialment a la policia local, protecció civil i brigada municipal. I traslladar el nostre reconeixement a tots els veïns de Puçol que s'han comportat de manera exemplar complint amb les normes durant l'estat d'alarma.

Una opinió del Partit Popular

02 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres