Concurs de fotografia mediambiental: un recorregut per l'entorn natural de Puçol

Amb el suport del Club Trotafons i Acció Ecologista-AGRÓ, l'Ajuntament ha organitzat un certamen de fotografia mediambiental per a conscienciar sobre la conservació de l'entorn natural de Puçol i crear un fons documental local. Per a això, 30 fotografies seleccionades s'exposaran a la Sala Blava, nou espai d'interpretació i conscienciació mediambiental situat a la platja de Puçol.

L'objectiu és transmetre als veïns i turistes l'enorme importància de conservar estos espais a través del concurs Foto Natura Puçol 2020, que té com a temàtica la naturalesa, el medi ambient i la conservació, concretament, en els espais naturals locals.

La platja, la Costera, la Marjal dels Moros i la seua reserva d'ocells, l’Estany, la mar… Tots estos espais naturals locals constitueixen els escenaris proposats per al certamen, que valorarà especialment la representació del valor ecològic i mediambiental d'estos paisatges a través de la fotografia, així com la interacció de l'home amb el medi natural.

Però més enllà de l'educació mediambiental, la iniciativa pretén contribuir a crear un fons documental local a la Sala Blava, el nou espai mediambiental situat en el Espai Voramar, al costat de l'oficina de Turisme.

Per això, un jurat compost pels membres del departament de Comunicació i Turisme seleccionarà les 30 millors fotografies, que s'editaran en format físic de cartó ploma i s'exposaran a la Sala Blava, I també es mostraran en suport digital online, en la web de l'Ajuntament.

D'entre les 30 fotografies seleccionades i exposades a la Sala Blava, la guanyadora se seleccionarà per votació popular entre els visitants que acudisquen a l'exposició. El seu autor rebrà com a premi un diploma acreditatiu i un obsequi i quedarà permanentment exposada en el fons documental de la Sala Blava.

D'esta manera, «els participants contribueixen a la conscienciació en la defensa de la naturalesa i el medi ambient», comenta Elena Camarero, regidora de Turisme. La inscripció és gratuïta i està oberta per a tots els majors d'edat que desitgen participar, sempre que les fotografies presentades siguen inèdites i no hagen sigut premiades anteriorment en cap altre concurs.

T'agradaria participar?

Les obres poden presentar-se entre el 6 i el 22 de juliol a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , amb l'assumpte «concurs de fotografia» i les dades de contacte en el cos del missatge, acompanyats de la fotografia (en total, l'email no ha de superar els 10 MB de pes). I si el participant ho desitja, explicar en unes línies el sentit de la imatge. Màxim, quatre fotografies per autor.

En definitiva, els amants de la fotografia i la naturalesa poden contribuir a crear un recorregut visual pels espais naturals locals a través dels seus ulls.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Sabín

 Bases del certamen    
pdf-2020

343-atardecer-marjal-4

08 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres