L'imprescindible treball en l'ombra de la brigada municipal

La Brigada Municipal d'Obres i Serveis ha sigut un dels equips més actius durant l'estat d'alarma: al costat de Protecció Civil i Policia Local han sigut els encarregats de la neteja nocturna de Puçol. Amb la volta a certa normalitat, les seues tasques al final de la primavera s'han centrat en la poda d'arbres en diferents zones, la plantació de flors i el reg artificial en unes altres i, ja a l'estiu, preparar la platja amb la cura de l'arena i el mobiliari (passarel·les, papereres, ombrel·les, panells informatius).

Dividida en equips de treball autònoms que no interactuaven els uns amb els altres, per a evitar qualsevol possible contagi, la brigada ha passat els mesos del confinament treballant sobretot en la neteja i el manteniment, tant de dia com de nit.

Una tasca que respon al seu perfil habitual: treball en l'ombra, en molts casos quan els veïns descansen o no han arribat encara als esdeveniments programats. Perquè ells també són els qui munten escenaris, tanques per a espectacles o fins i tot posen bonica la platja perquè tots gaudim de l'arena, el sol i la mar.

Abans i després d'aqueix període de confinament històric, les seues tasques se centren també en el manteniment dels carrers, places i parcs de Puçol, perquè presenten el millor aspecte possible.

Al maig, el treball es va iniciar en la plaça Senill, a la platja: retirar l'arbreda deteriorada, «que era poc adequada per a aqueixes jardineres, i es va substituir per diversos tipus de flors, un tipus de vegetació més adequat per a una zona d'esplai familiar», explica el regidor Paco Salavert.

A la fi de maig, es va instal·lar un nou sistema automatitzat de reg per degoteig en la zona més ampla de l'avinguda València. La brigada es va ocupar d'instal·lar la canalització d'aigua per a les dues zones enjardinades i de plantar flors variades.

Al juny, els treballs a la platja han sigut el més destacat: «primer es van podar les palmeres, una tasca que porta el seu temps perquè es necessita maquinària especial i entre la platja i el nucli urbà comptem amb 296 palmeres», recorda Paco.

Després de les palmeres, les tanques i la vegetació del passeig marítim han copat bona part dels equips de jardineria.

Una tasca que es completarà al juliol amb la vereda Mangraners que uneix el poble amb la platja: després de detectar que s'ha assecat, per fongs i herbicides, part de la tanca que feia de separació entre la zona per als vianants i els camps, «este estiu ens hem plantejat eliminar les restes de la tanca i substituir-lo per illetes, xicotetes zones de varietat de plantes, totes regades per degoteig», continua el regidor.

«A més, en tots els canvis d'arbratge estem prioritzant substituirels per exemplars de fulla perenne, la qual cosa facilita les tasques de manteniment. Cal no oblidar que Puçol compta amb 32 zones verdes, entre parcs, places i jardins».

Mentre els jardiners treballen en estes zones verdes, un altre equip de la brigada s'ha ocupat de posar la platja a punt: les dobles passarel·les necessàries en esta època de mesures sanitàries especials, les ombrel·les municipals, la zona de la platja accessible i el manteniment de l'arena són algunes de les tasques que realitzen quotidianament, encara que molts no veiem el seu treball ja que en moltes ocasions es realitzen en els horaris en què els veïns descansem… Igual que la neteja diària de l'arena de la platja, sempre de matinada, perquè quan els més matiners acudisquen al primer bany, tot estiga a punt.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

283-brigada-limpia-y-poda-la-playa-4

 

10 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres