Una edició especial del concurs ‘pequeintérpretes’ acomiada el curs de Santa Cecilia

L'Escola de Música Santa Cecilia realitza cada mes de juny un concurs presencial a la Casa de Cultura pllaura acomiadar el curs amb els més joves. Enguany no va poder ser… Almenys, no com sempre. Els pequeintérpretes van voler mantindre el seu tradicional comiat des de casa. Per a això, cada un va triar la seua peça, la va gravar, la va enviar… I després, un jurat els va avaluar fins a seleccionar els tres guanyadors.

Alba Sanfélix, Mario Izquierdo i Marcos Aguirre són els tres guanyadors del concurs anual de Santa Cecilia. Una edició especial que, condicionada per la pandèmia, es va haver de realitzar entre el 5 i el 7 de juny a distància.

«Enguany, per les circumstàncies, plantegem realitzar el concurs online, és a dir, que ens enviaren ells mateixos un vídeo interpretant la peça que hagueren elegit», explica Iván Díaz, director de l'escola de música de Santa Cecilia.

I això van fer. Els xicotets intèrprets van triar les seues pròpies peces i es van gravar en vídeo des de casa per a, posteriorment, enviar-ho als responsables de l'escola. Els alumnes van ser avaluats sobre la base de quatre criteris fonamentals: interpretació, dificultat de l'obra, curs de l'instrument i originalitat.

El jurat, compost pels quatre directors —banda, escola, orquestra i cap d'estudis— van visualitzar els 60 vídeos fins a triar als tres guanyadors d'esta edició especial. «Cada any el premi més gran és una beca per a estudiar, que enguany no s'ha pogut oferir», lamenta Díaz, «però va servir perquè els alumnes es veren tocar entre ells encara que fora en vídeo, i així motivar-los».

Una activitat molt ben rebuda després dels mesos de confinament. «A més, els tres guanyadors tocaran en un concert amb la banda juvenil, i seran ells els solistes», afig el director de l'escola: «I també rebran material musical com a obsequi».

En definitiva, l'acte va permetre als joves d'entre primer i quart curs d'instrument —ensenyaments elementals— concloure el curs amb una activitat a distància però conjunta i, per fi, rebre l'estiu amb un somriure… I molta música.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Escola Musical Santa Cecilia

330-pequeinterpretes-santa-cecilia-3

27 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres