Jesús Jiménez, convocat per al Campionat d'Europa de Triatló

Després d'un any difícil condicionat pel coronavirus, el triatleta i veí de Puçol Jesús Jiménez ha sigut convocat per la selecció espanyola per a disputar el Campionat d'Europa Júnior de Triatló, que es desenvoluparà a Estònia el 28 d'agost. I encara que la Covid-19 amenaça l'esdeveniment... L'esportista ja es troba en Sierra Nevada, preparant-se junt als millors del país.

Només sis triatletes júnior de tota Espanya han sigut convocats per a participar en el Campionat d'Europa Júnior de Triatló que se celebrarà el pròxim 28 d'agost en Tartu, Estònia. Tres xiques i tres xics.

Entre ells, l'integrant del club Tripuçol i veí de Puçol Jesús Jiménez, que durant l'última dècada s'ha llaurat un recorregut esportiu brillant i ple d'èxits. Trajectòria que, pel que sembla, no ha fet més que començar.

«Participar en Tartu suposa una gran oportunitat», assegura l'esportista, que ja va debutar fa dos anys en el Campionat d'Europa Youth en Loutraki, Grècia, i que tornarà al centre del mollo este mes d'agost per a competir amb els millors triatletes d'Europa... I fins i tot del món.

«I també amb algun medallista olímpic», apunta Jiménez: «tornar a estar en aqueixa línia d'eixida és un gran orgull». A més, ho farà acompanyat de triatletes de la talla de Javier Gómez Noya, Fernando Alarza o el recentment campió del món sub-23, Roberto Sánchez Mantecón, convocats per a competir en la categoria absoluta.

Les expectatives no són les que acostuma a superar en cada esdeveniment, «perquè és una competició més seriosa». Així i tot, la categoria Júnior és l'avantsala a l'esport d'elit, apunta, «i tots busquem donar el millor de nosaltres de cara a la nostra progressió futura». Sempre, gaudint al màxim de la competició.

341-jesus-gimenez-2

Com a preparació per a esta gran cita, l'esportista es troba de 'concentració en altura' en Sierra nevada, on l'altitud endureix les nombroses sessions i entrenaments que realitza cada dia durant estes tres setmanes. «Però estar envoltat d'esportistes professionals és alguna cosa que motiva moltíssim».

I com prèvia a la gran cita, també té previst competir en la Copa d'Europa de Riga, el 16 d'agost, i en el Campionat d'Espanya de Pontevedra, que se celebrarà entre el 22 i el 23 del mateix mes. Si la Covid-19 ho permet...

«No tenim la certesa absoluta que puguem competir», però algun dia caldrà fer-lo, apunta Jiménez, «i llavors tots voldrem estar preparats». Malgrat la incertesa, este supertripu continua entrenant amb intensitat, i amb totes les il·lusions posades en Tartu.

Un èxit en plural

En definitiva, estar entre els tres espanyols júnior que participaran en el Campionat d'Europa masculí és «una manera de recompensar el treball que fem». 'Fem', en plural. I és que l'esportista considera igual de partícips dels seus èxits a les persones que li acompanyen en el seu dia a dia: companys, entrenadors, família...

I sobretot, a Jesús Jiménez, el seu pare i entrenador, amb qui comparteix més que el nom. «És qui ha fet possible la meua trajectòria esportiva, per tots els anys que porta entrenant-me i per tots els assoliments que hem aconseguit junts... Serien impensables de no ser per ell», destaca el jove: «Continuem aconseguint metes i buscant nous objectius, sempre un passet més enllà... Moltes gràcies, papà».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Jesús Jiménez

341-jesus-gimenez-3

03 Agost 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres