«Viu la Cultura en Viu»: responsabilitat i gaudi entre tots els públics

La Covid-19 ha obligat a repensar les tradicionals activitats que es desenvolupen cada estiu a Puçol. Amb l'objectiu de retornar l'oferta cultural als veïns, la programació Viu la Cultura en Viu ha portat durant el mes de juliol diferents activitats per a tots els públics. Cinema, teatre, música… Això sí: amb una sèrie de mesures de seguretat que el públic ha sabut complir a la perfecció.

Teatre, música i cinema són les tres disciplines que constitueixen Viu la Cultura en Viu; una programació d'activitats dirigides a tots els públics que es va idear per a retornar certa normalitat a l'oferta cultural local: una manera d'incentivar als veïns a eixir al carrer i gaudir de diferents  ‘espectacles en viu’.

La funció Aigua, a càrrec de Nuc Teatre, va obrir el festival la nit del 10 de juliol amb una assistència aproximada de 200 persones. I la va seguir Finestra Teatre amb Memphis Rock&Circ, un espectacle dirigit al públic jove i infantil que, amb la seua música en directe, malabars i espectacle circense, va reunir prop de 220 assistents.

Després d'esta primera línia teatral arribava el concert Jazz Downstairs Session, a càrrec de Lounge Therapy, que va interpretar reconegudes cançons del panorama internacional actual per a brindar una nit especial i plena de vida als assistents, que rondaven els 220. Alxarq Percussió també va donar la nota amb el seu Concert de Percussió en la plaça de la Casa de Cultura, en una nit protagonitzada per músics locals.

345-balance-viu-3

Tot, complementat amb diverses sessions de cinema. La primera, Coco, una pel·lícula infantil multipremiada i dirigida al públic familiar. I la segona, Ha nacido una estrella: una pel·lícula musical que va ser l'encarregada de tancar la primera edició del festival la nit del 25 de juliol.

Els sis esdeveniments de la programació Viu la Cultura en Viu s'han desenvolupat amb èxit complint totes les expectatives, que no eren altres sinó «tindre una activitat en continuïtat a Puçol i que els veïns pogueren gaudir de la cultura, en directe i en viu», apunta José María Esteve, regidor de cultura.

Sempre, apostant per propostes artístiques de qualitat i, sobretot, «garantint que la seguretat del públic no estiguera mai compromesa», afig el responsable.

Per a això, es va establir una sèrie de mesures de seguretat: aforament màxim, inscripcions prèvies, distància de seguretat entre els assistents i els nuclis familiars, presa de temperatura, gel desinfectant i, per descomptat, ús obligatori de màscara.

Mesures que, pel que sembla, els assistents van saber complir a la perfecció. «Han demostrat un comportament cívic, responsable i exemplar… Estem molt contents», assegura Esteve, satisfet també per la qualitat dels espectacles i per l'assistència: «Alguna nit fins i tot vam haver de modificar la ubicació cap a un lloc més ampli davant la quantitat d'inscripcions prèvies, per a poder garantir la distància de seguretat».

El festival comptava amb una subvenció de Conselleria orientada a donar suport a les activitats culturals. Una ajuda que, si es tornara a concedir l'any que ve, «ens agradaria organitzar un festival amb més temps, una identitat pròpia i abastant també altres zones del municipi». Com la platja o altres espais públics del nucli urbà, apunta José María Esteve.

En definitiva, Viu la Cultura en Viu ha aconseguit reunir qualitat artística, alta assistència i responsabilitat: la combinació perfecta per a gaudir d'un mes de juliol segur i replet de cultura.

Informa: Irene Mollà Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín

345-balance-viu-5

04 Agost 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres