On s'han de depositar les màscares i guants utilitzats?

El vidre en el verd, els envasos de plàstic en el groc, el paper i cartó en el blau... Però, en quin contenidor s'han de rebutjar les màscares, guants i altres elements de protecció? Este tipus de residus han d'anar al contenidor orgànic o a la paperera. I si pot ser, dins d'una bossa ben tancada.

L'ús de màscares, guants i elements de protecció similars ha crescut exponencialment a causa de la pandèmia de Covid-19 i, com a tal, és imprescindible rebutjar-los correctament per a evitar problemes de brutícia, contaminació i fins i tot riscos de contagi.

És senzill: després d'utilitzar-los, s'han de depositar en el contenidor orgànic, és a dir, el marró. O en defecte d'això, en una paperera. Mai, al carrer o en un altre contenidor.

A més, és important ficar-los en una bossa de plàstic ben tancada abans de rebutjar-los, amb l'objectiu de reduir el risc de contagi o contaminació a través d'aquests residus.

Una cosa que se suma a la resta de mesures i recomanacions de seguretat que reiteren les autoritats sanitàries:

  • Mantindre la distància social mínima d'un metre i mig.

  • Ús obligatori de màscara, excepte en estos casos: durant la pràctica d'exercici físic i el consum d'aliments i begudes; en platges, piscines i espais naturals allunyats de les poblacions —sempre que es puga mantindre la distància de seguretat amb la resta de persones—.

  • Cuidar la higiene: Rentada freqüent de mans amb aigua i sabó, i ús de gel desinfectant. Especialment, abans i després de tocar punts de contacte habitual, com a poms de portes, aixetes de banys públics, fonts, llavapeus...

Encara que la situació actual no sembla tan greu com la que es va viure durant els mesos d'estat d'alarma, és fonamental complir estes normes i recomanacions per a no caure en una altra crisi sociosanitària.

I recorda: Entre tots, un poble més net.

Informa: Irene Mollà | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

07 Agost 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres