L'Ajuntament de Puçol prepara el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència

El 20 de novembre se celebra el dia Internacional de la Infància sorgit a partir de la Convenció dels Drets dels Xiquets i Xiquetes, celebrada en 1989, en la qual es va acordar que els estats han de garantir als més xicotets la seua llibertat d'expressió. Per això, s'està realitzant una campanya informativa en els col·legis de Puçol, centrada en els drets i en la creació del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència.

«La participació dels xiquets, xiquetes i adolescents és un dret important, ja que implica també la llibertat d'expressió, de pensament, d'associació i l'accés a la informació», recorda el regidor de Benestar Social, José M. Esteve. «Este dret permet que pugueu expressar les vostres opinions en els temes que us afecten».

Per este motiu, l'Àrea de Benestar Social està treballant en la creació del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència, que serà l'encarregat de canalitzar la participació dels més xicotets en l'àmbit local.

Com a primer pas, el divendres 20 de novembre es repartiran màscares a tots els alumnes dels col·legis de la població, de 3 a 12 anys, juntament amb un fullet informatiu en el qual es recullen els deu drets fonamentals de la infància, que són:

1) Dret a la vida i a tindre una família.
2) Dret a l'educació.
3) Dret a la salut.
4) Dret a tindre una llar.
5) Dret a l'alimentació.
6) Dret a jugar.
7) Dret a tindre nacionalitat i un nom.
8) Dret a la igualtat i la no discriminació.
9) Dret a treballar i a la protecció.
10) Dret a opinar i a participar.

Informa: Sabín Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro 

422-jose-m-esteve

17 Novembre 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres