Ja ho saben quasi tot sobre carnisseria i xarcuteria, ara volen pescateria, per a ser els «més frescos»

Durant 100 hores, Carlos Pablo ha impartit un curs de carnisseria i xarcuteria per a 15 veïns de Puçol, que han rebut formació en aspectes teòrics, pràctics i també legals. La proposta de l'Ajuntament de Puçol és continuar oferint cursos ajustats al que demanden les empreses de la localitat i l'entorn, perquè esta formació puga finalitzar amb la contractació de part de l'alumnat.

De dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, en l'Espai Social La Barraca, el monitor Carlos Pablo ha explicat i, sobretot, ha ensenyat a realitzar en la pràctica, tot tipus de treballs amb matèries primeres i productes auxiliars: manipulació de la carn per a la seua comercialització, manipulació de productes de xarcuteria, atenció al client i, per descomptat, vendes.

«Hem aprés a realitzar l'especejament, el filetejat i trossejat, com muntar el taulell, els embotits, el escandallo, és a dir, el càlcul de costos i el preu de venda adequat», sintetitza Carlos. «Una formació molt pràctica gràcies també a la col·laboració de la carnisseria Redolat, que ens ha proporcionat la matèria primera per a fer els treballs».

Tot això mantenint les mesures de seguretat necessàries en estes dates, per la qual cosa l'alumnat ha hagut de guardar distàncies, treballar en diferents grups i fins i tot utilitzar el mòbil per a prendre anotacions (en forma de fotos) i utilitzar documents impresos individuals.

A més del treball amb la matèria primera pròpia de carnisseria i xarcuteria, no ha faltat la formació en tècniques de venda, les normes a tindre en compte en el muntatge de taulells i, naturalment, les mesures de seguretat alimentària, las famoses APPCC, unes sigles que tots els participants en el curs ja tenen assimilades: Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics.

La fi de curs i el lliurament de diplomes es va realitzar el dijous 21 de gener en La Barraca, amb només 13 alumnes «encara que els dos que falten no són per una pèrdua d'interés, sinó tot el contrari: abans d'acabar el curs ja havien trobat ocupació», finalitza el monitor.

Després de l'última classe, de manera simbòlica es va realitzar el lliurament de diplomes a dos alumnes, Laura i Enrique, en el saló de plens de l'Ajuntament, acte que va servir també per a realitzar una valoració del curs: «hem format una pinya els alumnes i prova d'això és que hem organitzat pel nostre compte un procés formatiu nou, telemàtic, per a organitzar serveis d'àpats i gestió d'esdeveniments», apunta Laura Peris.

Un bon ambient entre alumnes i professor que també van traslladar a l'alcaldessa, perquè es realitze un nou curs «centrat en la preparació i venda del peix, així completem la formació en tot el referit a la línia de frescos: xarcuteria, carnisseria i pescateria», afig Enrique José Salvador.

Un nou curs del qual ja han pres nota en l'Agència de Col·locació i que encaixa amb la mena de formació que s'està realitzant des de l'Ajuntament.

«Las dues formacions que hem estat impartint al gener, els cursos de soldadura i de xarcuteria, les hem posades en marxa perquè les empreses del sector han detectat que tenen problemes per a trobar personal format en eixes matèries», recorda Paz Carceller. «L'Ajuntament no pot crear ocupació, però sí que pot ajudar a formar als veïns en aquelles matèries que tinguen actualment eixida laboral… i això és el que estem fent».

Informa i fotos: Sabín

fotos face031-diplomas-curso-charcuteria-2

 

 

25 Gener 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres