Hui han començat les vacunes de la COVID-19 en La Barraca

Finalment, el dimarts 23 de febrer s'ha iniciat la vacunació de majors de 90 anys a l'Espai Social La Barraca. Un equip de quatre persones del Centre de Salut de Puçol s'ocupa, de 12 a 14 hores, d'este primer grup d'edat. En les pròximes setmanes es continuarà vacunant a la resta de veïns, seguint el criteri marcat per Sanitat, per la qual cosa els horaris en La Barraca poden ampliar-se… això sí, serà el Centre de Salut el que telefone directament a cada veí per a donar-li cita.

Estava previst començar la vacunació de veïns el dilluns 22, però les dosis no van arribar a primera hora del matí, pel sistema d'emmagatzematge i transport que comporta este tipus de vacunes. Així que es va avisar als veïns per telèfon perquè vingueren el dimarts.

«Com està previst que el transport siga setmanal, sempre en dilluns, hem modificat l'horari inicialment previst i en La Barraca vacunarem de dimarts a divendres al matí», explica Carolina Fernández, coordinadora d'infermeria del Centre de Salut de Puçol. «Anirem avisant cada setmana dels horaris i els grups d'edat als quals vacunarem, però els veïns no tenen de què preocupar-se: nosaltres cridarem a cadascun per a donar-li cita».

Crides directes, per la qual cosa cal que els veïns tinguen actualitzada la seua targeta SIP, per a evitar números de telèfon erronis, retards i que algú es quede fora del seu torn de vacuna.

«De totes maneres, si una vegada finalitzat el termini d'un grup d'edat hi haguera algú sense vacuna, que telefone al Centre de Salut i li donarem un nou horari. Però que no vinga, només trucada telefònica», continua Carolina.

El primer grup, els majors de 90 anys, compte a Puçol amb més de 200 veïns, alguns dels quals ja s'han desplaçat fins l'Espai Social La Barraca, sempre en companyia d'algun familiar, amb entrada pel carrer Vicente Ros i, per descomptat, amb una zona reservada per a l'aparcament, només per als que es vacunaran.

«A l'Espai Social La Barraca ja es realitza la donació mensual de sang des que va començar la pandèmia», recorda l'alcaldessa Paz Carceller. «De moment, l'horari que ens han sol·licitat des del Centre de Salut és de 12 a 14 hores, encara que pot anar canviant en funció del calendari i les necessitats de cada grup de vacunació».

El Centre de Salut també té previst enviar un equip per a vacunar directament en els domicilis d'aquells veïns que no puguen desplaçar-se, de fet en el grup de majors de 90 anys s'està concertant, durant les crides telefòniques que realitza Carolina, si la vacuna es realitza en el domicili o en La Barraca.

«Després dels majors de 90 anys vacunarem als grans dependents de totes les edats i malalts crònics i, a continuació, als majors de 80 anys, dels quals tenim censats més de 800 veïns», finalitza Carolina.

La variació del nombre de vacunats en cada grup d'edat implica que els horaris en La Barraca també aniran adaptant-se a cada grup, encara que de tot això informarem a través de les xarxes socials És Puçol (WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram i Telegram).

En tots els casos l'única cosa que es demana als veïns és el màxim respecte a la zona reservada per a aparcar i puntualitat per a agilitar el servei.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro i Sabín 

fotos face

067-vacunas-la-barraca-2

23 Febrer 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres