Article de Vox del mes de març: «VOX Puçol proposa un protocol perquè tornen els bous al carrer als carrers abans de l'estiu»

Este és l'article de Vox de març, titulat Vox Puçol proposa un protocol perquè tornen els bous al carrer als carrers abans de l'estiu. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

El grup municipal Vox Puçol, que representa el regidor Alberto de Jesús i que dirigix la regidoria d'Assumptes Taurins de la localitat, ha creat i presentat per registre a l'ajuntament una moció perquè s'aprove en el ple del pròxim dilluns 29 de març, i s'inste la Conselleria competent i a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, perquè active un protocol per a quan les autoritats sanitàries permeten que es tornen a celebrar els bous al carrer als carrers de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Vox proposa en esta sol·licitud una sèrie de mesures àmpliament consensuades amb els diferents sectors participants en la festa taurina popular, com són els aficionats, penyes, ambulàncies, metges, serveis de seguretat, etc., perquè, quan arribe el moment oportú, estiga tot organitzat i no perdre més temps del necessari.

E sta proposta pot ser el salvavides per al sector més perjudicat amb l'absència de festejos taurins i que és la ramaderia autòctona, que ha enviat a milers de bous i vaques a l'escorxador i, la volta a la normalitat dels festejos estE pròxim estiu, els salvaria a molts d'haver de sacrificar tota la ramaderia.

Esta proposta, que també serà presentada des de diferents ajuntaments de la regió, pretén que des dels estaments responsables de la Generalitat s'activen quantes mesures siguen possibles i necessàries perquè es normalitze com més prompte millor les festes taurines en la Comunitat. Per a això, la moció adjunta l'oferiment de 28 possibles mesures per a facilitar la creació del protocol a les autoritats responsables.

En el passat ple de febrer, el mateix regidor ja va presentar el calendari amb les dates previstes per a la celebració dels actes taurins durant l'any en curs, proposta que va ser aprovada per tots els grups polítics de Puçol, amb la qual cosa esta nova moció és una continuïtat cap a la regularització de la volta natural de la tradició més popular de la Comunitat. Puçol és un referent nacional del festeig de bous al carrer i compta amb l'òrgan institucional Puçol, Cultura de Bou, i el reconegut 7 de Setembre.

A més, aprofitant els romanents de l'exercici passat, esta regidoria està renovant la infraestructura pròpia de barreres i corros i, ja ha començat el procés administratiu per a construir dos caixons de bous més, així com unes graderies polivalents i ampliables, perquè s'utilitzen en els actes taurins, així com en qualsevol altre esdeveniment cultural, esportiu… que es realitze a la ciutat.

Una opinió de Vox Puçol

22 Març 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres