Un passeig cap a la mar entre xicotetes illes de flora mediterrània

La vereda Mangraners canvia d'aspecte. Després d'haver retirat a l'hivern part de la tanca que separa la via de ciclovianants de l'horta, en la segona quinzena d'abril la Brigada Municipal està creant illetes d'arbustos, flors i plantes. El resultat serà un passeig més atractiu, amb varietat de plantes pròpies del Mediterrani. Al projecte contribuïxen dos alumnes del Programa de Jardineria, que realitzen les pràctiques amb la brigada.

«La tanca es va instal·lar quan es va crear la vereda Mangraners com a via per als ciclovianants, paral·lela al Camí La Mar, un projecte que es va inaugurar el gener de 2014; des de llavors s'havia anat deteriorant fins a resultar poc útil per a separar el passeig dels camps adjacents i, per descomptat, el seu aspecte era poc atractiu», explica el regidor Paco Salavert.

Per a ampliar les zones verdes i millorar l'aspecte d'un camí a la mar que és cada vegada més utilitzat pels veïns per a fer exercici o passejar a peu i amb bici, durant els primers mesos de l'any s'ha treballat a retirar les zones deteriorades de la tanca original, amb una longitud pròxima a tres quilòmetres.

I en la segona quinzena d'abril, la Brigada Municipal d'Obres i Serveis està realitzant la renovació de la vereda Mangraners prioritzant un manteniment sostenible i una selecció de flors, arbustos i plantes concordes al clima on vivim.

«Durant l'hivern es van eliminar les zones malaltes de la tanca, es van podar les que estaven en bon estat i s'ha completat la instal·lació de reg per degoteig, amb noves mànegues i boques de reg», recorda Paco. «Mentrestant, els jardiners de la brigada han preparat les flors, plantes i arbustos per a les noves illetes que esguitaran de colorit la vereda Mangraners».

Perquè eixa distribució, en forma de xicotetes illes de gran colorit, és la nova fórmula triada: un paisatge més variat i més agradable a l'hora de passejar.

I, sobretot, adaptat al clima mediterrani, la qual cosa redunda en un millor manteniment en el futur i s'eviten les espècies invasives, ja que les plantes i arbustos triats són: lantana, baia de nadal (photinia red robin), limpiatubos roig (callistemon), arbres com metrosideros, arbustos de la família de les rosàcies (cotoneaster horizontalis) i llentiscle (pistacia lentiscus).

A més, la brigada ha comptat per a este projecte amb dos becàries, alumnes del Programa Municipal de Jardineria, Paula i Ángela, que estan realitzant part de les seues pràctiques en la renovació de la vereda Mangraners.

Este estiu, el passeig a la mar serà encara més agradable.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos face144-renovacion-vereda-mangraners-5

27 abril 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres