La salut econòmica de l'Ajuntament de Puçol és francament bona

En el ple del 29 de març, es va presentar la liquidació del pressupost corresponent a l'any 2020 amb uns resultats molt positius: quasi dos milions d'euros més d'ingressos que de despeses. Al mateix temps, l'Ajuntament de Puçol ha baixat el deute acumulat aproximadament al mig milió d'euro i ha iniciat els tràmits per a reclamar uns deutes pendents durant dues dècades.

 

Rubén Vaquero, regidor d'Hisenda, explica que «1.972.000 és la xifra real del superàvit en termes pressupostaris, la qual cosa hem aconseguit augmentant els ingressos i reduint les despeses al llarg de 2020».

Sobre el pressupost previst, en 2020 l'Ajuntament ha reduït les despeses en 902.000 euros, i ha augmentat els ingressos en una mica més d'un milió, en concret 1.070.000 euros.

«A més, hem baixat entorn d'un 12% el deute que este Ajuntament té acumulada des del segle passat, amb una reducció entorn de 500.000 euros, per la qual cosa ara el deute queda en 4 milions», continua el regidor.

La xifra és important perquè suposa que en l'actualitat el nivell d'endeutament municipal se situa entorn del 25% del pressupost quan legalment es pot aconseguir fins al 110%.

Finalment, Rubén anota una última gestió: «També hem començat a reclamar judicialment el deute dels lloguers dels habitatges municipals, un deute que ve de fa quasi vint anys i la xifra se situa entorn de 500.000 euros».

Amb estos resultats, els objectius per a enguany són dedicar una part del superàvit a continuar reduint el deute i una altra part a inversions financerament sostenibles.

«Estem molt contents, sobretot amb el treball dels tècnics, que són els que tenen la major responsabilitat en els resultats. Volem mantindre la mateixa línia. La salut econòmica de l'Ajuntament de Puçol és francament bona», finalitza el regidor d'Hisenda.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

04 Maig 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres