Triatló matinal i aquatló vespertí: Tripuçol inunda la platja de Puçol de joves esportistes

Després de la primera prova al maig, el dissabte 15 de maig es va celebrar el XIV Triatló de Puçol, primera prova de la temporada en la qual ja es competix de manera normal: tots junts, això sí, deixant la màscara just en prendre l'eixida. La platja de Puçol, el passeig marítim i els carrers adjacents van acollir 6 proves al matí, valedores per al Campionat d'Espanya, i 4 a la vesprada, d'àmbit provincial.

Organitzat per Tripuçol en col·laboració amb l'Ajuntament de la població, el XIV Triatló es va dividir en dues parts: el matí dedicat a les competicions amb els esportistes de més edat i major nivell; a la vesprada, torn per a crear afició i escola, amb els atletes més xicotets. 

Al matí, competien les categories juvenils, cadets i infantils (nascuts entre el 2009 i el 2004). Esta prova anava a ser classificatòria per al Campionat d'Espanya de Triatló. Per tant, la prova a disputar va ser un triatló adequat a la distància de cada categoria.

Un total de 400 esportistes, dividits per edat, van anar realitzant les seues proves des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia. 

La categoria juvenil femenina va ser l'encarregada de prendre la primera eixida, el podi el van conformar: Rocío Calabuig, del Tragaleguas, en 3a posició; Marina Camps, del CT Safor Teika, en 2a posició; i Natalia Sánchez, del Tragaleguas, com a campiona. La nostra primera triatleta local va ser Ainhoa Orón, en 8a posició, seguida de Lucía Chulvi, 18a, i Elena Ramírez, en 23a posició.

En la categoria juvenil masculina, els esportistes més ràpids van ser: Vicent Gumbau, del nostre club el Tripuçol, en 3a posició; Pablo Alonso, del club La 208, en 2a posició; i Robert Cormack, del club CT Arena Alacant, que va ser el campió. 

En la categoria cadet femenina, les esportistes més ràpides van ser: Natalia Navarro, del CD Adesavi, 3a en la meta; Blanca Molés, del Trilavall, 2a; i Sara Moreno, del Correcaminos, guanyadora de la prova. La nostra millor triatleta local va ser María Martínez, en 39a posició; seguida per Nirvana Pin, 40a; Alejandra López, 58a; i Lena Deu, 60a en línia de meta.

En la categoria cadet masculina, els millors van ser: Javi Lletí del Triatló Ontinyent en 3a posició, Carlos Sales del Tritrail Castelló de la Plana en 2a posició i Héctor Tolsá del Triatló Ontinyent en 1a posició. El nostre millor triatleta local va anar Guillem Gumbau que va finalitzar en 4a posició a escassos segons del podium.Seguidament van entrar Diego Lledó (7a posició), Marcos Castro (8a posició), Marc Morant (13a posició), Pablo Martínez (14a posició) i Carles Herrero (16a posició).

En la categoria infantil, els guanyadors van ser Blanca Muñoz i Xavi Cabanilles. Tripuçol va comptar amb la representació de Jorge Lluch (primer local, en 4a posició), Raúl Sanchís (5é classificat), Celia Martínez (21a) i Amaia Fort (49a).

En la sessió de la vesprada, es van celebrar en format acuatló les categories aleví, benjamí i multiesport, amb esportistes nascuts des de 2014 fins a 2010. La prova consistia a nadar i córrer, eliminant el segment ciclista, la qual cosa convertix esta prova en una excel·lent oportunitat per a aquells que volen iniciar-se en el nostre esport.

En categoria aleví, Tripuçol va comptar amb la representació d'Hugo Sorni, Nacho Castro, Yago Fuentes, Mohamed Zardag, Marc Ponce, John Schade, Joaquín Mainosis i Ángel Margaix, tots en categoria masculina. En la categoria femenina, van participar Irene Martínez, Ainhoa Pina, Silvia Sanchis, Carla Calvo, Martina Marco, Lola Moreno, Vera Alfonso, Karima Menadli i Lucía Mariscal.

En categoria benjamí comptem amb els nostres xicotets esportistes Luis Izquierdo, Sergio Teruel, Diana Lluch i Lucía Marco.

En resum, la missió del club es va poder complir, celebrant-se la nostra competició un any més, complint les mesures de seguretat, però amb eixa injecció d'entusiasme necessària per a seguir amb forces el que ens queda d'any. 

Que bonic és el triatló i quantes ganes teníem de tornar a gaudir-lo!.

Anem, Tripus!

Informa: Carlos Bovi |Fotos: Pepa Deogracia i Sabín | Vídeos: Sergio Maestro

fotos facevideo

177-triatlon-puol-3

 

25 Maig 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres