El consorci Pactem Nord fa balanç dels primers mesos de 2021

L'equip de professionals de Pactem Nord, en col·laboració amb els i les agents d'ocupació i desenvolupament local dels ajuntaments integrants en este consorci, continua amb la seua tasca permanent de suport a les persones desocupades de l'Horta Nord.

En els espais situats per al desenvolupament dels programes d'ús de cada municipi es venen prestant els serveis d'orientació per a la cerca d'ocupació i d'intermediació amb empreses per a la gestió d'ofertes d'ocupació.

En este sentit, destacar que fins al 15 de maig d'enguany s'han posat a la disposició de la ciutadania 121 ofertes d'ocupació, en llocs com a mecànica d'automoció, atenció domiciliària, auxiliar d'administració, enginyeria tècnica o conducció de mercaderies perilloses, en les quals han participat 365 persones que han optat a estes ocupacions a través de l'agència de col·locació acreditada pel servei públic d'ocupació.

A data d'este informe, són 64 les persones que han sigut contractades per les empreses col·laboradores del territori.

D'altra banda, Pactem Nord continua, amb el suport entre altres institucions de Labora en el marc de les convocatòries d'AvalemTerritori, donant suport a més de 2.300 persones que han sigut ateses en els seus processos de cerca d'ocupació.

Volem ressaltar la importància de les iniciatives realitzades en estos projectes que fan possible reforçar l'acompanyament personalitzat i la formació en l'ús de les tecnologies informàtiques per a totes les gestions vinculades amb la cerca d'ocupació o la comunicació amb els serveis públics com el SEPE, Labora o la Seguretat Social, itineraris realitzats amb 118 persones en estos mesos.

Així mateix, destaca la cooperació amb els departaments de serveis socials dels ajuntaments en l'atenció a les persones més vulnerables i que requerixen d'un reforç en l'àmbit de l'ocupació en els seus processos d'inserció social, mantenint un contacte permanent i la proximitat a les necessitats de cada persona.

Quant a la formació professional i capacitació personal, Pactem Nord posa a la disposició de les persones que viuen a l'Horta Nord, un conjunt d'accions formatives a les quals, tant de manera presencial, com a telemàtica, es pot accedir d'una forma ràpida i senzilla.

En estos primers mesos, 20 persones han realitzat esta formació, valorada molt positivament com a ajuda en la seua cerca d'ocupació. A més de les accions cofinançades per Labora, destaca la possibilitat de qualificar-se professionalment a través dels Punts Formatius Incorpora, que Fundació «la Caixa» finança a través del Programa Incorpora.

Actualment està realitzant-se un curs de Teleoperador i atenció al client en línia i al setembre donarà començament una altra formació d'Auxiliar polivalent de neteja i bugaderia en centres residencials.

Una altra de les línies de treball que s'està potenciant amb el suport de Labora i Avalem Territori, té a veure amb l'impuls de les accions d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes en el mercat laboral, amb un servei especialitzat d'assessorament i suport a les empreses de l'Horta Nord.

En l'àmbit de la corresponsabilitat social Pactem Nord ha apostat des de fa anys per reforçar accions que fomenten la inserció responsable de persones i la incorporació de línies de treball que caminen cap a la igualtat entre dones i homes en el mercat laboral.

Així, el Distintiu Violeta Pactem Nord (www.distintiuvioleta.com), reconeix les bones pràctiques d'estes empreses compromeses amb la igualtat i els oferix la possibilitat de continuar avançant en esta matèria i estar al dia amb els nous requeriments que la legislació ha establit en este àmbit en els últims anys.

Informa i fotos: Pactem Nord

191-pactem- tecnologias

01 Juny 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres