Els col·lectius de majors de Puçol, junts per a tornar a la normalitat

Representants de les associacions de la tercera edat s'han reunit a l'Espai Social dels Majors amb el regidor José María Esteve i l'alcaldessa Paz Carceller per a reiniciar les activitats municipals. Encara que alguns serveis ja s'han représ, el retorn a la normalitat s'anirà fent respectant sempre les mesures marcades per la Generalitat Valenciana respecte a la COVID-19.

Asvat, UDP i Club de Convivència són els col·lectius locals formats pels majors de Puçol. El seu principal punt de trobada se situa a la plaça del País Valencià, a l'Espai Social dels Majors. Allí es van reunir el 27 de maig amb l'alcaldessa i el regidor de Benestar Social al cap d'un any sense reunions de treball.

L'objectiu de la trobada era repassar les activitats per als majors que s'han posat en marxa ja i les que ho faran després de l'estiu, a més de presentar els nous projectes i recollir propostes de les associacions.

Des del 13 de maig està obert l'Espai Social dels Majors, de dilluns a divendres a la vesprada, de 16 a 20 hores. Un lloc que compta amb cafeteria, sala de televisió i taules de jocs i que està obert amb les mesures de seguretat que marca Sanitat: presa de temperatura a l'entrada, hidrogel en totes les taules, màscara obligatòria i aforament limitat.

«També està funcionant el servei de fisioteràpia de manera presencial i tenim dos tallers en marxa de manera telemàtica: el de la memòria i el de l'ús del mòbil», explica José María Esteve. «Però tenim previst iniciar al setembre les inscripcions per a la resta de cursos i tallers que tornaran a funcionar a l'octubre, inclosos el ball i la gimnàstica».

La reunió també va servir per a presentar Persones majors en marxa, la col·laboració entre l'Ajuntament de Puçol, CaixaBank i la Fundació «la Caixa», mitjançant la qual s'editarà un manual i un vídeo amb els quals fomentar l'exercici entre els majors de la població.

«Va ser una presa de contacte molt relaxada després de tant de temps sense veure'ns i, a més d'explicar els projectes municipals, estem a l'espera que ens facen arribar les seues pròpies propostes en les pròximes trobades», finalitza el regidor.

Informa: Sabín |Fotos: Sergio Maestro

fotos face

192-actividades-tercera-edad-1

01 Juny 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres