Després de 24 hores tancada, la platja de Puçol ja està oberta al bany (2)

Durant el matí del dilluns 23 d'agost, l'alcaldessa Paz Carceller i l'intendent de la Policia Local, Vicente Giménez, han visitat la platja, al mateix temps que atenien diferents mitjans de comunicació interessats en la situació de les platges de La Pobla, El Puig i Puçol. El criteri sempre és el mateix: mantindre la bandera roja i el bany prohibit fins a rebre les anàlisis de Salvament Marítim. Al voltant de les 15 hores, una vegada coneguts els resultats, i confirmat que es tracta de micro algues, la bandera groga ja oneja a Puçol i el bany està permès.

«Tenim 2,5 quilòmetres de platja i, per precaució, es van tancar ahir diumenge a la vesprada en comprovar que la taca que s'havia detectat al migdia al Puig s'estava estenent cap a la nostra platja», explicava el dilluns al matí Paz Carceller. «Ahir mateix, des de Salvament Marítim van prendre mostres de l'aigua i estem a l'espera que arriben els resultats de les anàlisis».

Encara que la bandera roja ha onejat en tots els punts de vigilància durant el diumenge vesprada i el dilluns al matí, sí que estava permès l'accés a l'arena i al passeig marítim.

Les primeres impressions eren que, per l'amplitud de la taca —que es va desplaçar el diumenge vesprada per les platges de La Pobla, El Puig i Puçol—, era poc probable que es tractara de l'abocament d'un vaixell, per la qual cosa probablement estava vinculada a les algues i a les altes temperatures que hem tingut en les últimes setmanes.

L'informe de Salvament Marítim s'ha rebut cap a les 15 hores i en ell es confirma que «es tracta d'algues, un procés que ja es va donar en estius anteriors a les platges valencianes de Cullera, Tavernes i Xeraco».

Este tipus de micro algues no té «cap efecte tòxic per a la salut humana, per la qual cosa la presència d'esta espècie no impediria el bany», segons assenyala l'informe tècnic en la seua conclusió.

Per tant, hui dilluns a la vesprada ja oneja la bandera groga i el bany amb precaució està permès.

A través de les xarxes socials municipals És Puçol (Facebook, Instagram, Telegram i WhatsApp) s'està informant els veïns dels resultats de les anàlisis i les mesures preses a cada moment respecte al bany.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

306-bandera-roja-baño-prohibido-3

23 Agost 2021
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres