Les classes de 1r a 6é grau d'American School of Valencia celebren la Setmana de l'Amistat

L'escola és el lloc on naixen i es consoliden moltes amistats. La comunitat de l'American School of València se sent afortunada de poder presenciar esta realitat i enguany va decidir dedicar una setmana a la celebració dels valors de l'amistat. L'activitat es va desenvolupar del 28 de maig a l'1 de juny i en ella van participar les classes de 1r a 5é grau (Elementary School) i 6é grau (Middle School).

«Els amics són eixes persones que ens coneixen millor, que accepten la nostra singularitat i les nostres febleses», assenyala María Alonso, orientadora en els cursos 4t a 8é. «Podem comptar amb ells per a celebrar els èxits i donar-nos suport en els moments difícils, una cosa que els xics experimenten amb intensitat en l'etapa de l'adolescència». Per això la capacitat de fer amics i mantenir bones relacions amb els companys «és molt important en el desenvolupament del xiquet i juga un paper important en la vida adulta», afirmen des del departament d'orientació de l'ASV.

L'ASV Friendship Week va comptar amb un arbre com a imatge central de tota l'acció. Va ser construït pels alumnes de sisé grau i el dia 1 de juny la copa es va omplir amb centenars de fulles on les classes participants havien recollit testimoniatges d'amistat. «Vam triar eixe símbol perquè l'amistat és com un arbre: Naix d'una xicoteta llavor, a vegades per una casualitat i creix gràcies als gustos compartits, la confiança, l'honestedat i el suport mutu», explica Richard Albiñana, orientador en Preschool i 1r a 3r grau. «La clau per a aconseguir una amistat duradora és regar-la regularment amb amabilitat, respecte i responsabilitat, valors que travem al llarg de l'any en l'assignatura Personal and Social Education de l'ASV».

Durant la setmana, les tutores d'aula van tractar el tema de l'amistat en les morning meetings, una de les rutines diàries. Per la seua part, les classes de quart grau van crear pòsters amb originals consells i valors i les de cinqué grau van gravar vídeos demostratius amb gestos de companyonia. Totes estes creacions seguixen exposades en diferents punts del campus.

Informa: Carlos Minuesa | Fotos: American School of Valencia

27 Juny 2018
FaceBook  Twitter  

Altres