Jaime Siles: “poseu el vostre talent al servei de la humanitat”

El reconegut poeta valencià, recentment guardonat amb el Premi Internacional de Poesia Gil de Biedma, ha sigut el padrí de la XVIII promoció d'alumnes de Caxton College.

La diversitat cultural va ser una de les protagonistes en l'acte de graduació d'aquest col·legi britànic ja que va comptar amb noranta-huit alumnes de més de deu nacionalitats. Entre els països representats es trobaven Rússia, Estats Units, Xina, Suècia, Regne Unit, Alemanya, França, Ucraïna, Bulgària i Espanya. Aquesta trobada entre cultures es va deixar notar des de l'inici de la cerimònia de graduació que va estar conduïda per dos alumnes, un de britànic i una altra espanyola d'origen libanés.

Durant l'hora i mitja que va durar l'esdeveniment van intervindre pares, professors i graduats, per a entre tots, deixar constància que el col·legi els ha fet sempre sentir-se com una gran família. El poeta i professor valencià, Jaime Siles, va ovacionar als joves al·ludint al Cant VI de la Iliada quan Hipóloco li diu a Glauc: “esforceu-vos cadascun per ser el primer i el millor en tot”. Seguint el deixant d'aquest pensament els va dir: “no oblideu de la bellesa profunda que hi ha en el sacrifici”.

Referent a això cal assenyalar que un 20 % d'aquests estudiants graduats dirigirà la seua brúixola acadèmica cap a universitats internacionals, sent el Regne Unit el seu principal lloc de destinació. No obstant això, la gran majoria cursarà els seus graus en universitats espanyoles ocupant, en alguns casos, els primers llocs en l'accés a la facultat triada.

La circumstància històrica que tots els graduats hagen nascut en el segle XXI, es va deixar notar en les paraules, gestos, inquietuds i referències socials que van compartir durant tota la vetlada amb els convidats a la cerimònia.

Per la seua part la directora de Caxton College, Amparo Gil, es va acostar als alumnes amb un emotiu missatge en el qual els va aconsellar: “no deixeu mai d'exercitar la musculatura emocional ja que, juntament amb la verbal, us permetrà estar molt en forma per a enfrontar-vos a tots els reptes que se us plantejaran en el vostre imminent futur. I gràcies a això podreu aconseguir una bona qualitat de vida”.

Informa i fotos: Caxton College554-graduación-caxton-2

 

23 Juliol 2018
FaceBook  Twitter  

Altres