Les festes de Santa Cecília comencen amb el Concert del 25 aniversari de l'orquestra

Després d'un sopar de pa i porta per a estrényer llaços, el dissabte 10 de novembre van començar els actes de Santa Cecilia amb un concert commemoratiu dels 25 anys de vida de l'orquestra del Centre Musical i Instructiu. Quatre directors i un bon nombre de músics es van sumar als components de l'orquestra en l'actualitat per a recordar la història de l'entitat amb fotos, vídeos i diverses peces històriques.

Després del lliurament de detalls als directors de l'orquestra i als presidents, una projecció va obrir el torn de records, amb imatges dels començaments de l'orquestra del CMI Santa Cecília. Després, per l'escenari van desfilar quatre directors, començant per l'actual, Javier Teruel. A continuació, Francisco Félix Romero, Sergi Rajadell i José Suñer Oriola. Tots ells van ser obsequiats, després de la seua actuació, amb un detall a càrrec de la musa de la música, María Moreno Bellés.

Tirar avant aquest esdeveniment ha sigut una tasca complexa, com reconeix Javier Teruel: «Hi ha hagut més directors, però van dirigir una peça aquests quatre perquè alguns no van poder acudir, en estar lluny de València. Inicialment anàvem a proposar a cada director que triara la seua peça, però finalment les vaig triar jo perquè treballe dia a dia amb els components de l'orquestra i ells a penes van poder fer uns quants assajos abans del concert».

Una selecció que va tindre en compte la durada del concert: una hora distribuïda en 30 minuts de música i 30 d'altres d'actes protocol·laris, perquè va haver-hi roses per als directors, detalls per als presidents, projeccions emotives… molts van voler sumar-se a l'aniversari i calia tindre'ls en compte a tots.

De fet, la peça final del concert, Early one morning, és la mateixa que va interpretar l'orquestra el dia del seu primer concert en 1983 i, per a rememorar l'efemèride, van ser convidats músics que han passat per la formació en aquests cinc lustres per a tocar al costat dels actuals.

«Van vindre aquells músics que van poder, però alguns han demostrat un gran amor a Santa Cecilia; record particularment el cas d'un jove, Marcos Crispín, que va vindre des de Londres per a actuar en aquesta última peça, que va dirigir José Suñer, i també en el bis que no havíem anunciat en el programa», finalitza el director.

Perquè va haver-hi un bis, també dirigit per Javi Teruel, amb el seu habitual caràcter innovador i amé. Així, després d'haver oferit concert amb música de cinema (i l'orquestra parapetada darrere de la pantalla de projecció) o actuacions al costat dels grups de rock locals, el comiat del 25 aniversari va ser una altra delicatesen marca de la casa: una peça de Beethoven mesclada amb ritmes llatins.

Una autèntica festa per a tancar el primer acte de les festes de Santa Cecilia, patrona de la música. Festa que tindrà la seua continuïtat el dissabte 17 amb el concert de la banda simfònica, que presenta als seus nous components, i amb l'actuació del cor a l'església dels Sants Joans, en una missa cantada que comptarà amb la col·laboració d'una xicoteta orquestra de cambra. Una altra delicatesen per a tancar les festes.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

740-todos-los-homenajeados

13 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres