Tots els col·legis de Puçol han participat enguany en el disseny de postals per a «Dolç Nadal»

Els huit centres educatius de Puçol, dos col·lectius que treballen amb integració social i un total de 1420 alumnes han participat enguany en la campanya de disseny de postals nadalenques que organitzen des de fa 13 anys la cooperativa Copuzol i l'Ajuntament de la població. El dijous 22 de novembre es va presentar al públic l'exposició dels dissenys seleccionats de cada centre i es va fer el lliurament dels 18 premis.

Mariano Aguilar (president de Copuzol) va ser l'encarregat de presentar l'acte, que va començar amb una bona notícia que es anava buscant en les últimes edicions: «després de tretze anys, per fi en aquesta edició participen tots els col·legis públics, concertats i privats de Puçol en aquesta campanya destinada a afavorir el consum de clementina per Nadal, perquè la clementina és el millor producte que tenim en la nostra cooperativa i també a la Comunitat Valenciana».

En la campanya participen alumnes d'educació infantil i primària dels quatre col·legis públics (La Milotxa, Bisbe Hervás, Lluís Vives i Jaume I), del centre concertat Virgen al Pie de la Cruz i dels tres col·legis privats (Caxton College, American School of València i Alfinach). Des de fa uns anys s'han sumat a la campanya els alumnes de l'Associació de Discapacitats de Puçol i del Taller d'Habilitats Socials.

L'Ajuntament i Copuzol van començar a promocionar el consum de la taronja per Nadal en els últims anys del segle passat, amb campanyes conjuntes dels Gallons de la sort, amb els quals es convidava als veïns a brindar en Nit de cap d'any amb un producte típicament valencià que al desembre està en el seu màxim apogeu: la clementina.

«Després d'uns anys de plantejar estes campanyes cap al món dels adults, fa més d'una dècada es va replantejar la promoció del consum de la clementina per Nadal, orientant-la cap als més xicotets d'una forma lúdica», recorda l'alcaldessa Lola Sánchez, que també va estar en el lliurament de premis, al costat de Mery Cortell, regidora d'Educació. «Així va nàixer Dolç Nadal, el concurs de postals nadalenques en el qual participen alumnes d'infantil i primària dels col·legis públics, privats i concertats de Puçol, a més de l'associació de discapacitats ADIS».

Dels 1420 dibuixos participants, una mica més d'un centenar s'exhibeixen en la cooperativa en els mesos de novembre i desembre i, d'ells, dos de cada centre són triats per a dissenyar les postals nadalenques que Copuzol i l'Ajuntament utilitzen cada any per a enviar als seus proveïdors, clients, treballadors i institucions. En total, 18 alumnes premiats… «Encara que tots tenen premi, perquè hem enviat als col·legis una bossa de clementines per a cadascun dels alumnes que ha participat en aquesta campanya», finalitza Aguilar.

L'acte del dijous 22 de novembre va finalitzar un «suc d'honor»… la forma ideal d'acomiadar una trobada que segueix fidel a l'objectiu amb el qual va nàixer el projecte: promocionar el consum de la clementina valenciana per Nadal.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

784-premios-dolc-nadal-1

26 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres