Per segona vegada, una xarrada del Club d'Història Puçol ha superat la barrera dels cent espectadors

A la tardor de 2016, el Club d'Història Puçol va començar la seua marxa fent una xerrada mensual, a càrrec de tres ponents i seguint el calendari escolar. En el seu segon curs, les deu xarrades van ser impartides per cinc ponents i, a més, cada trimestre es va organitzar una visita guiada en dissabte al matí. Este tercer curs la fórmula s'ha ampliat amb deu ponents, deu visites, nous locals on organitzar les xarrades i un públic que en dues ocasions ja ha superat les cent persones.

La seua fórmula és senzilla: l'últim dijous de cada mes, a les 20 hores, una xarrada de 90 minuts en l'Espai Social La Barraca, amb abundants fotos, vídeos inèdits i diversos col·laboradors abrigallant amb breus explicacions el treball del ponent, que cada mes és un diferent. No són erudits, no busquen presumir de coneixements, són senzillament amants de la Història que preparen a fons el tema que han triat i l'exposen d'una forma amena, per a arribar a tots els públics, amb el suport d'un material audiovisual elaborat en exclusiva pel club. Sempre gratis, clar.

I després de la xarrada, el següent dissabte al matí, una visita guiada vinculada al tema tractat ese mes, amb el suport de guies del club però també amb experts de cada lloc triat, sempre buscant un nivell que siga interessant, però fàcil de seguir pels 30 participants de les excursions, a les quals cal inscriure's… i, ara com ara, les places s'esgoten en tot just unes hores.

Però el Club d'Història Puçol no deixa de créixer i este primer trimestre de 2019 ha preparat tres desafiaments consecutius per a sorprendre i enganxar a un públic que continua creixent.

Al gener, amb Juguem?, es va abordar el joc de l'oca d'una forma diferent: jugar amb els 70 espectadors, a base de connexions en directe, enregistraments en diferents llocs i una incògnita a resoldre: És el joc de l'oca un mapa del camí de Santiago dissenyat pels templers? Alguns continuen preguntant-se on acabava el joc i començava la història.

Al febrer, amb El Patriarca, la xarrada sobre Sant Joan de Ribera es va traslladar a l'església dels Sants Joans, va comptar amb més de cent espectadors i vídeos de llocs tan inaccessibles com la cripta de la mateixa església.

La pròxima xarrada és el 4 abril, sobre Xàtiva, i la novetat serà una visita guiada el dissabte 6 d'abril, amb autobús, durant tot el dia i amb accés a museus, palaus, basílica i el castell de la històrica Saetabis.

De tot això es publiquen fotos i vídeos en el Facebook del Club d'Història Puçol, però si de debò vols ser part del club, el millor és apuntar-se al grup de WhatsApp a través del qual difonen informació addicional sobre les xarrades, excursions i tots els temes que sorgixen relacionats amb Història.

I tot gratis, naturalment.

Informa: Sabín | Fotos: Ángel Torres i Sabín

fotos facefotos face

083-visita-universidad

 

26 Febrer 2019
FaceBook  Twitter  

Altres