La dona, protagonista absoluta del concert de Santa Cecília

El 1 de març, el Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol va celebrar el seu tradicional concert entorn del 8 de març. Este segon esdeveniment del Mes de la Dona va estar dividit en dues parts: en la primera, va actuar l'orquestra sota la direcció de JavierTeruel; en la segona, va ser la banda l'encarregada d'interpretar diferents peces sota la batuta de Xesco Guillem. Quasi ple en la sala d'actes de la Casa de Cultura per a este acte amb entrada gratuïta.

Javier Teruel va organitzar el seu concert al capdavant de l'orquestra amb la dona com a protagonista: la primera peça estava composta per Matilde Salvador (Nadala del desert) i en les altres quatre interpretacions les protagonistes van ser solistes femenines de Santa Cecilia (Aroa Celda, Carmen Peña, Laura Soriano i Ana Maria Romero).

Per part seua, després del breu intermedi, Xesco Guillem va sorprendre el públic amb una atractiva innovació: per a facilitar l'enteniment de l'extens poema musical que és El diari d'Anna Frank, d'Otto M. Schwarz, van col·locar una pantalla per damunt de la banda en la qual s'il·lustraven fragments de la vida i del diari, amb imatges i text, la qual cosa ajudaba al públic seguir la narració musical.

Va ser un variat i amé concert que va servir —com la resta d'actes programats al llarg del Mes de la Dona— per a ressaltar el paper femení també en la música i apostar per la igualtat entre homes i dones.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

146-concierto-orquesta-1

05 Març 2020
FaceBook  Twitter  

Altres