El curs de Manipulador d'Aliments, gratuït durant la quarantena

La pandèmia del COVID-19 està tenint serioses repercussions sobre l'economia i l'ocupació. No obstant això, el temps lliure que el confinament atorga a moltes persones pot ser ideal per a aprofitar noves oportunitats, com els cursos de formació que s'ofereixen des del Departament d'Ocupació de l'Ajuntament. Un d'ells és el de Manipulador d'Aliments, que s'impartirà online durant el període de quarantena, a més de gratuïtament.

Algunes de les activitats que ofereix l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) s'han suspés temporalment per motiu de l'estat d'alarma, mentre que unes altres s'han adaptat a les circumstàncies per a continuar oferint un servei útil i eficaç al ciutadà. És el cas del curs de Manipulador d'Aliments, que durant el període de quarantena s'impartirà en modalitat online i, a més, el seu preu de 5€ passa a ser totalment gratuït.

Este curs formatiu es pot realitzar a través d'Internet en diferents suports, com el telèfon mòbil, l'ordinador o la tauleta. Per a inscriure's, tan sols fa falta crear un usuari utilitzant el DNI i una clau personal i, «en dos o tres dies es pot obtindre el certificat fàcilment», comenta Mariam Cortelles, tècnic d'Ocupació de l'Ajuntament: «Són onze temes, cadascun amb un test per a practicar, i al final hi ha un examen molt assequible».

Una vegada superat el curs i aprovat l'examen, l'alumne rebrà automàticament el certificat per correu electrònic. Esta activitat es realitza en col·laboració amb Asonaman (Associació Nacional de Manipuladors d'Aliments), que dona validesa oficial al títol obtingut.

Des de l'àrea d'Ocupació es recorda als ciutadans inscrits en Labora (nova denominació de Servef) que no és necessari posar-se en contacte amb l'oficina per a gestionar les renovacions en aquest sistema, perquè es realitzen automàticament.

Això sí, «qui vulga o necessite la fulla de renovació, pot cridar per a sol·licitar-la», destaca Cortelles. El telèfon per a això és el 961 421 258, a través del qual també es pot sol·licitar cita amb l'oficina de Labora. Durant la quarantena l'atenció serà telefònica.

En definitiva, s'anima als interessats a romandre atents a la pàgina de Facebook de l'AEDL perquè, en cas de sorgir noves ofertes d'ocupació i formació —sobretot de formació durant l'estat d'alarma—, s'anunciarà per este canal de comunicació.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

193-manipulador-alimentos-1

31 Març 2020
FaceBook  Twitter  

Altres