Dia d'Internet Segura en l'institut: sí a les noves tecnologies… amb seguretat

L'institut de Puçol celebra des de fa anys el Dia de la Internet Segura a mitjan febrer. L'objectiu: conscienciar a l'alumnat dels avantatges, però també dels perills de la Xarxa, promovent un ús segur de les noves tecnologies. Per a això se sumen a diferents campanyes a nivell europeu i organitzen activitats massives amb l'alumnat… encara que en esta edició han sigut a les aules i amb determinats cursos.

«Igual que fem des de fa diversos anys, el 9 i 10 de febrer preparem i celebrem el Dia d'Internet Segura, per a conscienciar, educar i implicar a tot l'alumnat en l'ús segur de les tecnologies», assenyala Elena Campaña, subdirectora de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, qui també s'ha ocupat d'impartir diversos tallers durant la jornada. 

L'institut de Puçol compta amb una àmplia experiència en intercanvis europeus i programes educatius que impliquen l'alumnat local amb el de països com Suècia, Finlàndia, Itàlia, Portugal, França o Anglaterra.

Per això és habitual que projectes educatius com el vinculat a la seguretat en Internet supose la seua implicació en campanyes promogudes per organismes d'àmbit nacional però també internacional.

«A nivell internacional, ens hem unit a la campanya de difusió que impulsa l'organització europea Safer Internet Day amb l'etiqueta #AnInternetWeTrust», recorda Elena. «I a nivell nacional, hem participat en les ponències, jocs i tallers que organitzats pel INCIBE, l'Institut Nacional de Ciberseguretat ».

Una activitat lúdica per a l'alumnat, encara que darrere de jocs com Cazatrampas en interntet i No hi ha frau en líniaque se't resistisca s'amaguen ensenyaments sobre l'ús quotidià de les xarxes socials.

Enguany, s'han realitzat les activitats separades per classes i de manera en línia, a causa del coronavirus, encara que fins ara sempre havia sigut una celebració multitudinària, «com l'any passat, que es va celebrar al pati i va arribar a tothom».

Més informació en les webs:

INHYPERLINK "CHYPERLINK "https://www.incibe.es/sid/agenda"IBE | SAFER IHYPERLINK "NHYPERLINK "https://www.saferinternetday.org/"TERNET DAY

Informa: Sabín |Fotos: Elena Campaña y Sabín

fotos face

053-elena-campana-2

25 Febrer 2021
FaceBook  Twitter  

Altres