El Memorial Avelino Puchol, en la seua lluita per la promoció dels escacs

El dissabte 18 de gener se celebrava en l’Espai Jove la setena edició del torneig d'escacs Memorial Avelino Puchol, a càrrec del Club d’Escacs Jove de Puçol. La contesa, que es va desenvolupar entre les 10 i les 13 hores, va reunir alguns jugadors locals i també a participants d'altres municipis i clubs, perseguint l'objectiu de sempre: promoure este esport entre els veïns de Puçol i, especialment, entre els més joves.

Dividit per categories d'edat, el torneig va finalitzar amb la victòria d'Ángel Roldán, amb cinc punts, en la divisió dels adults. Jesús Álvarez, malgrat empatar en punts amb el vencedor, va quedar en segona posició després de realitzar un desempat amb el sistema «bucholtz menys pitjor». Finalment, Julio Mascaró, que amb quatre punts i mig, va quedar el tercer classificat d'esta edició del torneig.

Quant a la competició infantil, va anar Aarón Vico qui va obtindre el títol de guanyador, amb quatre punts i mig. Iker Giménez, amb quatre, va ser el segon i, en tercer lloc, Leyre Roldán, amb els seus tres punts reeixits durant la jornada.

En total, 22 jugadors van participar en la setena edició del Memorial Avelino Puchol, 9 adults i 13 xiquets, «encara que la gran majoria de joves venien d'altres pobles», explica José Baltasar, president del Club d’Escacs Jove de Puçol, que afig que «encara estem començant i ens està costant moltíssim». De fet, van ser els propis els clubs d'altres localitats els qui van aportar el material per a realitzar el torneig: «taulers, fitxes, rellotges...» .

L'objectiu del torneig, com en les edicions passades, a més de gaudir d'una jornada entretinguda jugant als escacs, és promoure la participació local en este esport. «Ens agradaria aconseguir un equip de xiquets que juguen, i que això mai falte», apunta Baltasar, amb l'esperança que «en un futur isca un campió d'escacs de Puçol».

Informa: Irene Mollà Fotos: Club d’Escacs Jove de Puçol

fotos face

056-premios-torneo-ajedrez-2

20 Gener 2020
FaceBook  Twitter  

Altres