Renzo Sierra, campió autonòmic júnior de billar

Dissabte passat 8 de febrer es va celebrar a València el campionat autonòmic de billar Bola 8 de categoria Júnior. En ell, Renzo Sierra, un billarista de Puçol que va començar a practicar este esport fa menys d'un any i mig, va obtindre la medalla d'or després de véncer als seus contrincants, de 15 i 18 anys, amb una gran diferència de punts. I tan sols té 10 anys.

Renzo juga a billar des que el seu pare, Alfredo Sierra, va comprar una taula al novembre de 2018. Des d’eixe moment, el jove ha demostrat tindre una gran predisposició natural per a destacar en este esport de precisió, la qual cosa li ha portat a obtindre més d'una medalla des que va començar a competir, fa menys d'un any.

L'última, d'or, en el campionat de billar Bola 8 Júnior de la Comunitat Valenciana celebrat el dissabte 8 de febrer en les instal·lacions del club on entrena, Billar PoolValencia.

«El sistema en esta competició va ser una cosa diferent a la resta», apunta la seua mare, Susana Schultze, perquè havia de jugar dues vegades contra el mateix contrincant, i es feia una sumatòria al final amb tots els partits guanyats i el total de punts de cadascun. «Renzo va obtindre 19 dels 20 punts possibles», batent a Frei Antonio Tendón i a Ferran Giro, de 15 i 18 anys.

Però la predisposició natural no ho és tot, i és que este billarista de 10 anys entrena a la seua casa una mitjana de tres hores al dia , «i a vegades pot estar tot el dia jugant», afig el seu pare mentre sospira i riu. A tot este temps se suma un entrenament a la setmana amb el seu entrenador, Arturo Prieto, que li ensenya la part tècnica. Això sí, «ho compagina bé amb els seus estudis», apunta Susana.

El fet de quedar campió autonòmic li habilita per a jugar en tornejos fora de la Comunitat Valenciana, «i si guanyara a nivell nacional, podria jugar fins i tot fora d'Espanya», afig Alfredo, amb l'esperança que el seu fill algun dia participe en campionats a nivell europeu. I no és desficaciat, ja que Renzo està destacant en tornejos de categories adultes en tercera divisió. «En l'últim va quedar cinqué de 20 participants, contra persones adultes de més de 30 o 40 anys que porten tota la vida jugant», explica la seua mare amb un somriure en la boca.

Informa: Irene Mollá Fotos: Susana Schultze

fotos face

095-renzo-sierra-4

11 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres