Blanca Ruiz tanca una etapa com a subcampiona d'Europa

Després d'una temporada brillant i un medaller cada vegada més saturat d'ors i plates, Blanca Ruiz ha tornat a donar una alegria a l'esport local proclamant-se subcampiona d'Europa per equips a Budapest. Així, amb tan sols 17 anys, esta jove és ja tota una promesa del karate a nivell nacional, i espera continuar pel mateix camí d'èxits ara que ascendeix a una categoria superior.

A l'octubre, campiona del món; al novembre, campiona d'Espanya i, al gener, bronze nacional en una categoria superior a la seua. Blanca està imparable i, ara, entre els dies 7 i el 9 de febrer, s'ha proclamat subcampiona d'Europa a Hongria. Ho ha aconseguit junt amb la valenciana María San Francisco i l'andalusa Sabrina Savoy, un equip format per la Selecció Espanyola de Karate i que porta anys acumulant triomfs.

«Esta medalla suposa molt per a nosaltres perquè era el nostre últim campionat juntes, ja que Sabrina i jo, per edat, passem de categoria», explica Blanca Ruiz. Per això, este campionat no és classificatori per a cap altre, «ja que ara es formaran equips nous per al següent europeu».

Hi havia altres 12 equips en la competició, i es repartien en dues parts, de manera que havien de competir amb els que els corresponia segons el sorteig realitzat. En la primera ronda, en la qual es classifiquen quatre equips de cada part, l'equip espanyol va passar amb la segona posició, «quedant per davant de les turques», apunta la karateka.

La segona ronda era la semifinal, i havien de realitzar un kata diferent, això és, l'exercici que exhibeixen sobre el tatami. En este cas es van classificar com a primeres, igual que la selecció italiana en la seua part, i per això es van enfrontar contra esta en la final. En ella, amés d’un kata, també havien de realitzar un bunkai, «en el qual poses en pràctica els moviments del kata enfrontant-te contra les xiques del teu equip», explica Blanca.

La final va estar renyida: En la part atlètica, en la qual s'avaluen aspectes com la força, la velocitat o la potència, l'equip espanyol va obtindre millor puntuació. No obstant això, les italianes van obtindre millor resultat en la part tècnica, «i com esta val més, al final ens van guanyar per 0’22 dècimes», apunta la jove.

«El fet de quedar segones ens va deixar un mal sabor de boca en aqueix moment», assegura Blanca, que tenia la intenció de guanyar el campionat. «Però passats uns dies ens hem adonat que ser subcampiones d'Europa és un gran assoliment», destaca, ressaltant que el més important era gaudir aqueixa final sabent que seria l'última juntes, «i efectivament ho vam fer: gaudim com a xiquetes xicotetes».

I, ara? En desfer-se l'equip ja no hi ha més esdeveniments a la vista. No obstant això, Blanca assegura que seguirá «treballant dur per a intentar estar en el més alt en les següents categories». Una cosa que, segur, arribarà, i que espera amb moltes ganes.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Blanca Ruiz

96-blanca-ruiz-1

12 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres