Al mal temps, bona cara: els campus esportius conclouen amb èxit un estiu diferent

La Covid-19 amenaçava la celebració de les escoles esportives a l'inici de l'estiu. Alguns clubs locals, no obstant això, han volgut fer front a la situació amb el seu millor somriure i, finalment, han celebrat els campus com estava previst: jocs, activitats, esport, esmorzars, piscina… Això sí, respectant totes les mesures de seguretat i amb un objectiu fonamental: gaudir en gran.

 

Trobar l'equilibri entre seguretat, aprenentatge i diversió era l'objectiu primordial que es plantejaven els clubs esportius a l'inici de l'estiu, quan la pandèmia amenaçava la celebració dels campus, tan esperats pels esportistes més joves de Puçol.

Finalment es van celebrar… I amb èxit: els clubs de tennis i pàdel, gimnàstica rítmica, futbol sala i triatló es van acomiadar del mes de juliol amb la satisfactòria sensació d'haver afrontat una situació complicada amb el seu millor somriure i, sobretot, de  manera segura i responsable.

En total, prop de 150 alumnes han participat en els cinc campus, «coordinats per l'Ajuntament i pels responsables de cada club», apunta Fernando García, tècnic d'Esports, que destaca el bon compliment de les normes prèviament establides: «grups bambolla amb un màxim de 10 alumnes, ús de màscara quan ha sigut necessari, funció educativa sobre les noves normes…».

Tot això, a més de les entrades i eixides amb horari escalonat, evitant així les aglomeracions de   els joves esportistes entorn del Poliesportiu Municipal, lloc on s'han desenvolupat els campus entre l'1 i el 31 de juliol. «Estem molt contents que s'haja pogut fer, encara que és totalment comprensible que alguns clubs, per seguretat, no hagen volgut realitzar els seus campus enguany», afig García.

357-campus-tenis-y-padel

En general, «la experiència ha sigut molt bona perquè tots els xiquets venien amb les normes d'higiene i seguretat molt clares, amb la qual cosa no ens ha costat que les compliren», assegura Carla Yeste, responsable del English Camp Tennis & Paddle.

És cert que els joves tennistes i els seus monitors han trobat a faltar senzills detalls com abraçar-se en guanyar un punt, els jocs de contacte, compartir les coses entre tots… Però lluny de dramatitzar la situació, han sabut adaptar-se: «Per exemple, quan s'acaba un partit cal donar-se la mà i l'enhorabona; perquè l'hem canviat per un xoc de raquetes», comenta Yeste. Tot això, sense esglais relacionats amb la Covid-19.

En definitiva, «L'edició ha sigut un exitazo i ha superat les expectatives al 200%, ja que la realització del campus es va confirmar a tan sols dues setmanes del seu inici», conclou la responsable. Així, els inscrits han pogut gaudir del tennis i el pàdel mentre aprenien anglés i, a més, es conscienciaven sobre la importància del moviment Safe the planet, temàtica central de l'escola.

El campus de triatló també ha aconseguit superar les seues expectatives i retornar als seus participants —tant alumnes com entrenadors— el vincle esportiu que els caracteritza.

«Els xiquets i les famílies s'han portat molt bé; el que buscàvem era això, que després de tants mesos parats desconnectaren un poquet», comenta Carlos Boví, entrenador del club Tripuçol i responsable del campus: «hem gaudit molt i esperem poder tornar als entrenaments la temporada que ve sense massa limitacions».

357-campus-triatlon

Un desig que comparteixen des del Club de Tennis Puçol, que ha hagut de conformar-se amb un estiu sense competicions. Però això sí: han sabut aprofitar-lo i gaudir-lo com qualsevol altre.

«Estem molt contents perquè el campus ha tingut un acolliment molt bo, tots estàvem molt conscienciats amb les normes de seguretat i no hem tingut cap problema», assenyala Marc Durá, director tècnic del club.

En definitiva, estes cinc escoles d'estiu han sabut afrontar una complicada situació amb la millor dels seus somriures i, a més, han trobat l'equilibri entre seguretat, aprenentatge i molta, molta diversió. Totes elles, amb un objectiu en comú: encarar amb força la pròxima temporada.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Sergio Maestro

357-campus-tenis

25 Agost 2020
FaceBook  Twitter  

Altres