Torna el «bel cant» al Poliesportiu Municipal de Puçol

A poc a poc, el Poliesportiu Municipal va recuperant la seua activitat. Si al març eren les escoles municipals les que tornaven a les classes i alguns clubs esportius reiniciaven els entrenaments, dissabte que ve, 17 d'abril, l'Associació Ornitològica Cultural Silvestrista El Pardillo organitza el seu primer torneig després d'un any parada: el concurs social de cant d'ocells silvestres, dirigit als seus socis.

L'associació El Pardillo compta en l'actualitat amb 75 socis, però no tots podran competir en este primer concurs social, perquè les mesures actuals limiten la prova a 50 participants com a màxim.

«L'últim trofeu l'organitzarem en 2019, en 2020 es va suspendre tot per la pandèmia i ara comencem en 2021 en una edició especial en la qual hem de complir multitud de requisits», explica Joaquín Collado, president de El Pardillo. «A més de les màscares, els guants per als quals col·loquen les gàbies i el gel per a tots els participants, tenim limitat el nombre de concursants i no pot haver-hi públic en les graderies».

Serà un concurs social de transició però, al mateix temps, també serà el primer acte d'un mes intens perquè, si tot funciona amb normalitat, a partir del 25 d'abril, hi haurà tres proves de regularitat a nivell provincial, en Alcudia de Crespins , Paterna i Estivella. I, finalment, la final en Alcudia de Crespins , el 23 de maig.

Pel que El Pardillo pot considerar-se, en certa manera, una associació afortunada: «S'han suspés els campionats autonòmics i també el nacional, per la qual cosa fins a estiu només se celebraran les tres proves provincials i el nostre concurs social», finalitza Joaquín, que té informació de primera mà perquè no sols és el president local, sinó també el de la Delegació Provincial a València de la FOCSE (Federació Ornitològica Cultural Silvestrista Espanyola).

El dissabte 17 d'abril, de 9.00 a 13.30 hores, en què es realitzarà el lliurament de trofeus, torna el «bel cant» al poliesportiu de Puçol.

Informa i fotos: Sabín

121-torneo-canto-anterior-2

09 abril 2021
FaceBook  Twitter  

Altres