Iván Ortolá, subcampió del món júnior en Moto3 i l'any vinent fa el salt al Mundial

Falten a penes quatre mesos perquè Iván Ortolá, el Pepino de Puçol, debute a Catar en el Campionat del Món de Moto3, al març de 2022, amb una moto KTM, formant part del Team MTA, dirigit per Alessando Tonucci. Serà la seua segona temporada amb l'equip italià, després d'haver finalitzat el 21 de novembre una campanya excel·lent, coronada amb el subcampionat del món júnior en Moto3, títol obtingut gràcies al podi en l'última prova, disputada en el Circuit Ricardo Tormo de Cheste.

El currículum d'IvánOrtolá continua creixent amb passes de gegant: en 2017 es proclama campió d'Espanya en 85GP, amb 8 victòries i 7 poles (eixida en primera posició). En 2018, en el Campionat d'Espanya preMoto3, obté 3 podis i aconsegueix la 7a plaça final. En 2019, amb 3 victòries, i subcampió de la European Talent Cup. La Covid-19 és la protagonista de 2020, al que se suma una «moto xicoteta per a la meua altura i el meu pes», la qual cosa li relega a la 4a posició final; encara que aconsegueix pujar al podi en la Xarxa Bull Cup.

I arribem a 2021, on queda 4t classificat en la Xarxa Bull Cup i, després d'una última carrera espectacular en el Circuit de Cheste, el 21 de novembre, aconsegueix el subcampionat com a pilot del Team MTA italià, sota la direcció de l'ex pilot Alessandro Tonucci.

La guinda a una temporada que ja dos mesos abans, al setembre, ha donat els seus fruits perquè la qualitat d'Iván no passa desapercebuda i existeix un acord amb MTA per a córrer el Mundial de Moto3 de març a novembre de 2022.

«Acaba el meu primer any en la categoria de Moto3 en el qual he aprés i sobretot he gaudit. Donar-li les gràcies a @aletonu19 i a tot l'equip @HYPERLINK "mta_juniorteam per haver cregut i confiat en mi des d'un primer moment. I sobretot gràcies a tota la gent que m'ajuda i em dona suport des de casa. Amb ganes de començar una nova aventura», les declaracions d'IvánOrtolá en la seua Instagram mostren el caràcter guanyador i agraït del jove de Puçol, després del subcampionat mundial aconseguit en el Circuit Ricardo Tormo.

L'objectiu és arribar al Mundial de MotoGp, cosa que està més a prop que mai, encara que no ha sigut flor d'un dia ni una escalada fàcil.

Conviure amb la moto

Perquè fins enguany Iván ha hagut de compaginar els estudis amb els entrenaments i les carreres. Ara comença una etapa com a professional i el seu horari estarà centrat exclusivament en la moto: dels entrenaments a les carreres.

«Fins ara, el meu pare m'ha acompanyat a totes les carreres», recorda Iván. «I els entrenaments els realitze tant a València com en altres circuits d'Espanya, sempre amb un amic que és professor de l'Acadèmia d'Aspar i és qui m'ajuda a posar a punt la moto».

La temporada que acaba de finalitzar, després de la Covid-19, s'ha prolongat durant huit mesos i vint carreres, encara que la que comença serà encara més complicada, perquè Iván té clar el seu gran objectiu i només podrà aconseguir-ho si manté la concentració al màxim.

«Vull arribar a Moto GP i competir en totes les categories que puga, aprofitant el que ja domine, com la frenada, que és el meu punt fort, treballant per a millorar els meus punts febles… i espere continuar amb la meua bona ratxa, perquè no he tingut cap accident en les proves disputades fins ara».

La sort del Pepino de Puçol, un apel·latiu afectuós que contínuament escoltem en les retransmissions esportives i que té un origen cinematogràfic, com ens recorda el seu pare, Antolín Artolá: «Vam veure una pel·lícula que es titulava Els xics del cor i al més xicotet li deien Pepino, un nom amb el qual comencem a cridar a Iván ja des que anava a escola sent molt xicotet».

Antolín coneix bé les possibilitats del seu fill: ha sigut el seu mecànic mentre ha pogut, ara li acompanya sempre i és el seu xofer i company quan fa falta preparar l'estratègia de la carrera o recórrer llargs camins per a traslladar-se d'un circuit a un altre.

«I, sobretot, ara hem d'invertir temps a preparar-nos física i mentalment», finalitza Antolín. «Al març de 2022 tenim la primera carrera del Mundial a Catar. D'ací anem a Indonèsia, l'Argentina, els Estats Units… Serà dur però també molt bonic. L'única cosa que falta és que la meua dona i jo negociem qui acompanya a Pepino en cada carrera perquè segurament els dos no podrem anar sempre».

Això sí que és una decisió difícil.

Informa: Sabín |Fotos: Antolín Ortolá

fotos face

323-ortola-3

 

23 Novembre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres