Yoe dispara tres «mascletaes» al migdia i dos castells nocturns el dia de Sant Josep a Puçol

Vicente Alcácer Yoe és el pirotècnic local i, des de fa anys, és el que s'ocupa de «vestir» diferents actes festius, entre ells les falles. Enguany, al migdia del 19 de març, va repetir un dur però alhora emocionant desafiament: disparar la mascletà en les falles Molí de Vent, Hostalets i Palau-La Torre, cadascuna amb un quart d'hora de diferència… i el resultat, a dir del nombrós públic assistent, excel·lent.

La primera falla va ser Molí de Vent, que tradicionalment es dispara en l'extrem nord del barranc Pascual. «Com és habitual, per l'ajustat del pressupost, prepararem una mascletà xicoteta, coqueta i molt sorollosa», apunta Vicente Alcácer.

L'estrela del migdia va ser la mascletà d’Hostalets, una falla que reserva cada any una partida fixa per a aquest esdeveniment: «vam començar amb tres retencions, després quinze ramillets de terratrèmol, una passada digital sincronitzada i, per a finalitzar, dos colps aeris amb cinc-cents trets. Realment una mascletà que es va deixar sentir en tota la població», apunta Yoe.

La tercera mascletà de Sant Josep va ser la de Palau-La Torre, que tradicionalment s'instal·la al costat de la muralla de l'antic jardí botànic. Per a tancar el desafiament, la proposta de Yoe va ser «similar a la d’Hostalets, però amb una mica menys de soroll: tres retencions, deu brancs en terratrèmol i, com a colofó, un bon final aeri».
La jornada pirotècnica es completaria a la nit amb el tret de dos castells, en l’Antiga Muralla i Hostalets…

El primer va ser llançat al tall de la mitjanit, just abans de la cremà de la falla l’Antiga Muralla, compost per tres-cents tirs en zeta, un final amb diverses passades de tro amb control digital i un colp final.

Finalment, passada l'una de la matinada, novament en el barranc i amb la falla Hostalets, la despedida del pirotècnic local va ser espectacular: «també vam usar els tres-cents tirs en zeta i les dos passades digitals de tro, però com a tancament vam afegir tres colps de color aeris, que donen un acabat que sempre crida l'atenció».

Com el seu responsable, Yoe, que mai passa desapercebut: el seu és fer soroll allà per on passa.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

fotos face

205-mascleta-palau-1

 

21 Març 2018
FaceBook  Twitter  

Altres