La grandària importa: 24 anys creant bonsais cada vegada més xicotets

Agustín Blesa, president del Club Bonsai Puçol, i l'alcaldessa Lola Sánchez han sigut els encarregats d'inaugurar aquest matí l'exposició de bonsais que s'exhibeix en l’Espai Social dels Majors fins al diumenge al migdia. Una mostra amb col·laboradors arribats de moltes poblacions i amb un objectiu molt clar: ara que han aconseguit una fita tan gran com portar 24 anys exposant a Puçol, volen exhibir cada vegada bonsais més i més xicotets, acompanyats en aquesta edició per una classe magistral de Gabriel Moreno per a explicar com s'han de mostrar en públic aquestes autèntiques joies.

L'exposició, formada per una selecció de treballs dels components del Club Bonsai Puçol, ha comptat en aquesta edició amb la presència d'experts de Gandia, Godella, la Vilavella i Vall d’Uixó, amics que se sumen a aquest tipus de celebracions en cada edició.

Agustín Blesa s'ha decidit per primera vegada en anys a parlar, més per la pressió dels seus propis companys que per decisió pròpia, encara que fidel a la seua aposta per la discreció, s'ha limitat a agrair «la col·laboració dels socis, la presència dels amics i la xarrada que impartirà el nostre mestre, Gabriel Romero, sobre la millor forma de muntar una exposició de bonsais».

Una discreció habitual en els components del club que es manifesta en l'aposta quotidiana per aconseguir cada vegada bonsais més xicotets, com queda clar en la mostra que exhibeixen els dies 1 i 2 de setembre en la plaça del País Valencià, dins de la programació de les festes populars i patronals de Puçol.

«Una exhibició que porten realitzant 24 anys, sens dubte una demostració de la seua paciència, tenacitat i bon gust… Un exemple del que hem de prendre nota perquè jo mateixa, si em posen un bonsai perquè ho cuide, segurament no sabria què fer amb ell, per això el seu treball és admirable», ha afirmat Lola Sánchez durant la inauguració de l'exposició.

Els interessats a saber més poden acostar-se tots els dimecres a la vesprada, de 18 a 21 hores, a les reunions del Club Bonsai Puçol, que se celebren en la planta alta del Mercat Municipal, o també enviar un mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Informa i fotos: Sabín

fotos face

 

621-expo-bonsai-4

04 Setembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres