Associació Extremenya l'Horta Nord: Dia d'Extremadura a Puçol

Probablement si cal triar una associació local que mantinga una programació estable en la qual recupera les seues arrels al mateix temps que aplaudeix la seua integració en la població, és sens dubte l'Associació Extremenya l'Horta Nord de Puçol. Una feliç simbiosi a la qual en els dos últims anys s'ha afegit la celebració a l'octubre d'una nova cita: el Dia d'Extremadura.

Fundada el 28 de febrer de 1998 per Carlos Durán i Hipòlito Terrón, amb el suport de l'alcalde Josep Vicent Cuello, va ser situada inicialment a la Casa de Cultura, però als dos anys es va traslladar a l'Espai Social La Barraca. Quan aquest local es va convertir en seu permanent de l'EPA, els extremenys van ser reubicats en un espai propi en la plaça Joanot Martorell.

Per a algunes activitats més sorolloses, com els assajos del cor, els extremenys utilitzen la Casa de Cultura; i per a unes altres, com els sopars mensuals, La Barraca és el lloc en el qual poden gaudir junts del carnestoltes, les seues festes i les seues famoses degustacions gastronòmiques, com el concurs de la truita.

A la seua coneguda passió gastronòmica (embotits ibèrics i vins del Guadiana no deixen indiferent a ningú), han unit ara una celebració especial: el Dia d'Extremadura, que enguany van realitzar el 27 d'octubre en La Barraca.

Pedro Gómez va ser l'encarregat de presentar un emotiu acte que va comptar amb la presència de diverses falles locals, la lectura de poemes a càrrec de l'escriptor Paco González Maqueda, la presència de la corporació municipal encapçalada per l'alcaldessa Lola Sánchez, la interpretació dels dos himnes regionals (valencià i extremeny) a càrrec del tenor Enrique Esteve i, com és habitual en l'associació, una degustació gastronòmica de productes típics extremenys en un ambient de germanor entre veïns valencians i extremenys.

Informa i fotos: Sabín

fotos face737-dia-de-extremadura-1

08 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres