Programació d'actes de la Junta Local Fallera de Puçol

Amb la crida comença el mes faller, les setmanes en les quals les sis falles de la població, en col·laboració amb la Junta Local Fallera, contagien el seu esperit a tots els veïns: exposició del ninot, cavalcada, albaes i ball de disfresses serveixen de calfament per a la setmana fallera. Un programa d'actes on destaca la col·laboració entre totes les falles de Puçol per a continuar fent història junts.

La crida, celebrada el dissabte 15 de febrer, suposa el punt de partida del mes faller i enguany les 6 falles i la Junta Local Fallera han apostat per una imatge conjunta que ja quedava clara des del primer moment…

«Hi havia una vegada un gran regne al nord de València, un territori en el qual es trobaven sis castells, cadascun tenia la seua pròpia cort, formada per la gent que allí habitava. El treball, la il·lusió i les bones intencions de cada cortesà feia que cada any en la setmana del 15 al 19 de març, que eren les festes grans, tots els castells lluïren els seus millors gal·les i que cada any una xica i una jove de cada cort foren triades per a representar al castell i per a vetlar amb orgull el seu escut i la seua bandera».

Així començava esta narració que va ser seguida pels discursos conjunts de les falleres majors adultes i infantils de cada «castell» local: Camí La Mar, Antiga Muralla, Picaio, Palau-La Torre, Molí de Vent i Hostalets. A les quals es van sumar en la segona part de l'acte la presidenta i la fallera major de la Junta Local Fallera i, per a tancar la presentació, l'alcaldessa Lola Sánchez.

Una presentació conjunta en la qual la dona va ser la protagonista absoluta i en la qual també es van projectar dos vídeos elaborats pel Departament de Comunicació: un per a donar la benvinguda a l'acte i un altre amb un resum gràfic de les falles del passat any.
L'himne i un castell de focs artificials llançat des de la terrassa de l'Ajuntament van posar el punt final a la crida.

I a partir d'ací, una programació conjunta en la qual destaquen els següents actes:

Dissabte, 23 de febrer:
19.00: Exposició del ninot.
21.00: Nit d’albaes.

Dissabte, 2 de març:
18.30: Cavalcada del ninot.
23.00: Ball de disfresses.

Divendres, 15 de març:
Plantà de les falles

Dissabte, 16 de març:
17.30: Lliurament de premis.

Diumenge, 17 de març:
11.30: Cercaviles conjunt.

Dilluns, 18 de març:
18.00: Ofrena de flors.

Dimarts, 19 de març:
Cremà de les falles, amb el següent ordre: Camí la Mar, Picaio, Molí de Vent, Hostalets, Antiga Muralla i Palau-La Torre.

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual

fotos face

004-crida-fallas-4

 

22 Febrer 2019
FaceBook  Twitter  

Altres