Programació d’actes de la setmana cultural entorn del 9 d'octubre, Dia dels Valencians

Una àmplia programació gratuïta que permetrà als veïns gaudir, en tots els sentits, del Dia dels Valencians. Una setmana per a la promoció i defensa de la cultura valenciana en totes les seues facetes: pintura, literatura, poesia, música, dansa, reivindicacions oficials, teatre, mascletà, jocs infantils… i el lliurament dels premis Som Puçol a una persona i un col·lectiu que han destacat per la seua promoció dels valors humans.

Com és habitual, els premis Vila de Puçol obrin la setmana cultural entorn del 9 d'octubre: el divendres 5, a les 19.30 hores, lliurament de guardons als guanyadors dels veterans concursos de pintura, literatura i poesia, que han superat ja els 30 anys de vida.

Un acte que se celebra en el Sindicat Agrícola i que, com a colofó, ofereix un concert del cantautor mallorquí Marcel Cranc. Tots dos actes gratuïts, naturalment.

El dissabte 6, a les 22.30 hores, a la Casa de Cultura, torna a Puçol un grup molt nostre, perquè un veí de la població, Josep Sebastià, ha sigut un dels seus membres fins a enguany: Urbàlia Rurana, ofereix en aquesta ocasió el concert De tornada a les ribes com a homenatge al nostre veí Josep, qui naturalment pujarà a l'escenari per a participar en algunes peces. Entrada gratuïta, fins a esgotar localitats.

També la música i la Casa de Cultura seran protagonistes del concert que se celebra el diumenge 7 a les 12 hores: la banda del Centre Musical i Instructiu Santa Cecilia ofereix una actuació dins de la campanya Retrobem la nostra música, que comptarà amb obres de Manuel Palau (Marxa burlesca), Leopoldo Magenti (Estampes mediterrànies) i José Serrano (La venda dels gats), entre altres.

Ja el dia 9 d'octubre, Dia dels Valencians, comença a les 12.30 amb l'acte institucional en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'Ajuntament, i la lectura d'un manifest a càrrec de l'alcaldessa Lola Sánchez.

Dins d'aquest mateix acte oficial es realitza per tercer any el lliurament dels premis Som Puçol, que reconeixen la labor d'una persona o col·lectiu de la localitat que han contribuït amb el seu treball i esforç al fet que Puçol siga un poble millor, reconegut pels valors humans de les seues ciutadanes i ciutadans. I enguany, l'Ajuntament i el poble de Puçol volen premiar amb aquests guardons la trajectòria professional de la puçolenca Empar Claramunt i la important labor social realitzada per l'Associació de Donants de Sang de Puçol.

Després de l'acte oficial, cercavila amb tabal, dolçaina, danses i cant destil, des de la plaça Joan de Ribera, passant pel carrer Sant Joan i el passeig de la Constitució, fins a arribar a la plaça del País Valencià, on una mascletà posarà punt final als actes matinals.

A la vesprada, jocs infantils en la plaça de l'Ajuntament i, com a colofó a la programació, l'únic acte que inclou el pagament d'una entrada: 5 euros per veure a la companyia La Dependent amb l'obra Separeu-vos junts!, a les 19.30 hores a la Casa de Cultura. La venda anticipada es realitza el dijous 4, de 17.30 a 19.00 hores.

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

668-pasacalle-2017-3

 

02 Octubre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres