La màgia d'Iknotiz transforma la nit del dissabte en el dia de lluita contra la sida

Durant la nit del dissabte 29 de novembre, el grup d'animació Iknotiz va recórrer els pubs i els carrers de Puçol per a traslladar la jornada de lluita contra la Sida a aquells espais on és més fàcil trobar jóvens per a informar-los de les mesures per a previndre les infeccions de transmissió sexual. Una animada forma d'arribar al principal destinatari dels fullets i preservatius.

Els americans utilitzaven l'expressió day for night (dia per nit) per a parlar d'eixe efecte en el cine clàssic de Hollywood pel qual es rodaven les escenes nocturnes a ple dia i, per mitjà de filtres i el treball de laboratori, s'aconseguia que en pantalla pareguera que els personatges (sobretot grans grups i escenes a l'aire lliure) actuaven en plena nit. Era la nit americana o la màgia del cine, però també recurs enginyós per a aconseguir contar la seua història quan era molt difícil i molt costós il·luminar amplis espais nocturns.

Iknotiz porta més d'un lustre amb el seu particular day for night a Puçol, encara que si és el cas més aïna caldria parlar de nit per dia: la nit del dissabte més pròxim a l'1 de desembre es dediquen a recórrer els carrers i els pubs de la població oferint informació, jocs, fullets, calendaris i preservatius als veïns que es troben.

En principi la campanya l'organitza la Regidoria de Joventut pensant en els jóvens, per això tenim programat acudir als pubs”, explica Jorge Gómez, alma mater d'Iknotiz. “Però amb el temps l'hem ampliat a places, carrers i en general qualsevol lloc on trobem veïns, no necessàriament jóvens, perquè també hi ha pares que arrepleguen la documentació per a portar-se-la als seus fills”.

El passat 29 de novembre van visitar Durango, Millenium i Ferrocarril, també van estar en la porta del ja desaparegut Ginger, sempre procurant coincidir en cada local amb la seua hora màgica, aquella en què més públic concentra, per a oferir tot el seu arsenal informatiu i, sobretot, la seua alegria, la seua festa, la seua animació… perquè ells, abans que res, es consideren animadors.

Últimamenthem estat en les celebracions de Jaume I en El Puig, en la crida de les Falles a València i, ací a Puçol, en les festes de l'Agrupació de Penyes, encara que el gros de treball ve ara de cara a Nadal”, finalitza Jorge. “Estarem animant el mercat municipal els dies 13 i 20, i per a la cavalcada de Reis ja tenim confirmada la presència en distintes poblacions”.

Com s'apanyen els d'Iknotiz per a estar en uns quants llocs al mateix temps és una cosa que ens hauran de comptar algun dia, encara que ells, que ja han demostrat ser experts a donar nit per dia, segur que manegen suficients recursos per a animar qualsevol espectacle amb la seua presència… siga quina siga l'hora i el públic a qui es dirigisquen.

Potser no facen màgia, però funcionen tan bé com a la clàssica nit americana.

Informa: Sabín | Fotos: Javier Galindo 

fotos face1115-iknotiz-en-pubs-1

07 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres