El Cau del Joc, quan l'important és disfrutar en grup de jocs sobre la taula o en viu

Teresa Muñoz, Alberto Escudero i Borja Gimeno són tres jóvens de Puçol que al setembre van presentar en societat El Cau del Joc, una associació de jocs de taula i rol formada per veïns de totes les edats que compartixen sessions tant en tauler com en viu i estan oberts a qualsevol nou jugador que s'anime a disfrutar d'estos jocs els dissabtes a la vesprada en l'Ateneu de Puçol.

Durant un viatge a França, Teresa va descobrir un costum insòlit al nostre país: els veïns es reunien en locals públics per a compartir vetlades disfrutant de jocs de taula. Al tornar a Espanya va contactar amb Borja i Alberto, amants dels jocs de rol, i junts van plantejar crear un grup a Puçol on combinar ambdós aficions.

Així va nàixer El Cau del Joc a mitjan 2014.

El problema amb què es van trobar d'entrada és la “mala imatge” que de vegades tenen estos jocs, per això van organitzar una presentació oficial del seu projecte durant el mes de setembre, paral·lelament estan acudint a distintes jornades i trobades per a arreplegar idees, conéixer com es coordinen altres col·lectius locals i, sobretot, disfrutar de jocs en grup, ja siga sobre el tauler o en viu.

Actualment som onze persones que ens reunim amb la intenció de donar resposta a un interrogant molt senzill: com traure partit a un joc de taula que t'han regalat?”, explica Teresa Muñoz. “Parlem de jocs de taula que no són els clàssics que tot el món ha jugat moltes vegades, sinó alguns nous, quasi sempre molt divertits, amb temàtiques sorprenents i amb els que difícilment pots jugar si no trobes diversos companys interessats a compartir eixa inquietud”.

I així, compartint els seus propis jocs, han arribat a formar una àmplia biblioteca de jocs aportats pels distints membres del grup, que es reunixen de forma habitual els dissabtes a la vesprada en l'Ateneu situat en el carrer Pare Buenaventura, encara que eixe és l'horari oficial, però organitzen sessions cada vegada que troben un buit per a reunir-se.

Alberto Escudero i Borja Gimeno són els entusiastes dels jocs de rol, on practiquen fins a tres modalitats: el rol de tauler o llibre, que es juga al voltant d'una taula; el rol en viu, on els personatges es traslladen a algun lloc en exteriors per a viure la seua aventura; i el soft combat, on realitzen combats amb armes inofensives fabricades pels participants amb estoretes de foam o làtex com a matèria primera.

Normalment combinem dos sessions: una part de joc amb el tauler, aprenent les normes que vénen explicades en els llibres i manuals, i després una representació en viu”, apunta Alberto. “En el joc és el Màster el que definix la situació inicial i després els jugadors completen la història interpretant els distints papers”, finalitza Borja.

Un joc que durant un temps no ha comptat amb molt bona premsa, per la qual cosa estos jóvens seguixen amb la seua campanya informativa, perquè la resta de veïns comprenga com funcionen. A més, estan oberts a col·laborar amb altres clubs i associacions de la població per a organitzar activitats conjuntes: com ja han fet el Mahjong i altres col·lectius desconeguts fins fa poc, estan interessats a organitzar exhibicions i partides formant part de la programació de les festes, les falles, els júniors…

Els interessats a informar-se o directament a disfrutar dels jocs sobre la taula i de partides en viu, interpretant els distints rols d'un joc, ara ho tenen fàcil: poden contactar amb esta nova associació a través d'El Cau del Joc en Facebook o del mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Informa: Sabín Fotos: Sergio Maestro

1012-asociacion-rol-3

19 Desembre 2014
FaceBook  Twitter  

Altres