Estudiar de nit, un ritual en època d'exàmens

Ha costat. Més d'allò que s'ha previst, segurament. I molt més del que és necessari, sens dubte. Però l'Aula d'Estudi s'ha consolidat en a penes dos estius com l'espai ideal per a complir amb eixe ritual de l'estudiant que s'emmarca entre la soledat i la camaraderia, l'ansietat i la necessitat d'acumular hores d'estudi. Un ritual que es pot prolongar fins a l'1 de la matinada… encara que hi ha qui preferix estudiar tota la nit.

El dilluns 1 de juny l'horari de l'Aula d'Estudi s'ampliava, de forma experimental, fins a l'1 de la matinada. Com confirma Agustín Baena, el conserge del local, va caldre ampliar les cadires disponibles. Es va quedar xicoteta. El dimarts 2, vam poder comprovar que poc abans de la mitjanit la sala comptava amb la mitat de l'aforament. Gent jove. Silenciosa. Amb ganes d'estudiar. Amb necessitat d'un espai apropiat per a això.

Frases curtes. Subratllar. Esquematitzar. Resumir. Idees senzilles. Una vegada i una altra.

Parlen poc. Si necessiten un descans ixen fora. Prenen alguna cosa. Potser fumen. S'aclarixen. I tornen al tall. No demanen molt. Només un espai per a estudiar. Un ambient que invite a continuar estudiant. I, amb sort, uns bons resultats en els dies següents. Juny, època d'exàmens. Amb sort, en dos o tres setmanes hauran passat la revàlida. Real o imaginària. En tot cas, el procés selectiu és inevitable.

Lligen. Subratllen. Resumixen. Revisen. Descansen. I tornada a començar.

L'Aula d'Estudi és un d'eixos servicis que no crida massa l'atenció. De fet, si un no és estudiant igual ni sap que existix. Funciona al llarg del curs, de dilluns a divendres a la vesprada; encara que ara, al maig i juny, és quan amplia l'horari: dilluns a divendres fins a les 10 de la nit, dissabtes al matí i, des de l'1 de juny, obertura nocturna fins a l'1 de la matinada.

Eixa és només l'oferta en l'Espai Jove. En la Casa de Cultura, a més de la biblioteca, també hi ha sales d'estudi, ideals per a l'horari matinal. Un pot passar quinze hores diàries estudiant amb un canvi d'escenari al migdia… el que tampoc ve mal per a aprofitar i menjaralguna cosa.

I, de pas, un xicotet rebuig en el trànsit de la Casa de Cultura a l'Espai Jove.

Que hi haja jóvens estudiant és una bona notícia per a Puçol. Que ho facen en l'Aula d'Estudi municipal demostra que la seua petició no era infundada. Només falta mantindre l'oferta. Inclús augmentar-la en el futur. El ritual per als exàmens necessita un entorn adequat.

I els jóvens de Puçol ja han trobat eixe entorn.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

390-aula-estudio-nocturna-3

09 Juny 2015
FaceBook  Twitter  

Altres