Tres joves artistes ampliaran este estiu el Museu a l'Aire Lliure de Puçol

Ángel Caballero, Michelangelo Falla i Pau Ruiz Tamarit són els guanyadors del 10è concurs de grafiti, organitzat per l'Ajuntament de Puçol en col·laboració amb Iberdrola. L'objectiu del certamen és promocionar l'obra de joves creadors de murals, els dissenys dels quals servixen per a decorar els centres de transformació de la població, formant un Museu a l'Aire Lliure que es pot visitar gratis en qualsevol època de l'any.

Després de l'accidentada 9a edició, celebrada l'any passat malgrat els retards motivats per la crisi de la COVID-19, l'edició de 2021 ha recuperat el calendari habitual: convocatòria a la primavera, tancament d'inscripcions el 10 de maig i, el dilluns 17, reunió del jurat per a triar els tres projectes guanyadors.

Un jurat que ha estat compost per la regidora Ángela Santamaría, el tècnic de Comunicació Vicente Pascual, el representant d'Iberdrola Javier Gómez, Sigfrido Llorens de l'àrea de Sagunt, Clara López com a responsable del sector de Sagunt d'Iberdrola i el tècnic de Joventut José Luis Gómez.

Després de revisar els dissenys presentats i una vegada comprovat que s'ajustaven a les bases del concurs, per unanimitat els tres guanyadors són Ángel Caballero, Michelangelo Marra i Pau Ruiz Tamarit, que rebran 300 euros en material i altres 300 en metàl·lic cadascun.

«A canvi es comprometen a realitzar el seu grafiti en els tres centres de transformació d'Iberdrola acordats per l'organització per a esta edició», recorda Ángela Santamaría. «En este desè aniversari hem triat dos centres de la platja i un en la plaça Andrés Segòvia, que prompte s'uniran al Museu a l'Aire Lliure de Puçol».

El concurs de grafiti va nàixer de la col·laboració entre Iberdrola i XTu Puçol, la Regidoria de Joventut, com una activitat per a joves artistes disposats a millorar amb el seu treball la imatge dels centres de transformació dispersos pel terme municipal.

Després de les primeres edicions es va crear un itinerari a través de les diferents zones de l'on s'exhibixen els grafitis (a la platja, els polígons i el nucli urbà), la qual cosa s'ha convertit en el Museu a l'Aire Lliure.

A més del valor artístic de les obres, Clara López destaca que «els premiats s'ajusten a les categories temàtiques admeses per Iberdrola, entre les quals es troben l'univers de la dona i l'esport, la sostenibilitat i el medi ambient, la cultura i l'art, la conciliació i la igualtat o la innovació i la digitalització».

I, un any més, el Museu a l'Aire Lliure augmentarà el seu fons de catàleg amb obres per a tots els públics: pots visitar-les mentre passeges per Puçol o, si vols gaudir-les totes, millor usa el pla del museu, que tens en el següent enllaç:

Pla del museu

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

174-jurado-concurso-grafiti-2

19 Maig 2021
FaceBook  Twitter  

Altres