Finalitzen els tallers de prevenció de consum de cànnabis en els instituts de Puçol

Del 2 al 19 de novembre s'han celebrat en l'Institut d'Educació Secundària i en el col·legi Virgen al pie de la Cruz els tallers Cànnabis, relacions personals i estils de vida, centrats en la prevenció del consum de cànnabis i dirigits a alumnes de Secundària, Cicles Formatius i Formació Professional. El projecte forma part de la programació subvencionada per la Diputació de València mitjançant el Programa d'Activitats Preventives per a 2021.

Cada any, Diputació i Ajuntament elaboren un programa d'actuació en els centres educatius de Puçol, dirigit a l'alumnat d'Educació Secundària, els objectius de la qual són la prevenció d'addiccions en general i, cada curs, es tria alguns temes particulars: drogues, alcohol, videojocs…

Des de l'Ajuntament, els programes s'aborden des de les regidories de Joventut i Educació, per a arribar a tots els estudiants adolescents de la població.

«En 2020 duem a terme un programa específic per als alumnes de 2n d'ESO, tant de l'institut com de Virgen al pie de la Cruz, centrat en el consum d'alcohol», recorda José Luis Gómez, tècnic de Joventut. «Enguany s'ha completat eixa formació amb el mateix alumnat, ja en 3r d'ESO, amb els tallers sobre el consum de cànnabis».

Són tallers de dues hores, que al novembre s'han impartit en totes les aules de 3r d'ESO i, en el cas del Virgen al pie de la Cruz, també en Formació Professional, Grau Mitjà d'Electricitat i 4t d'ESO.

I en este centre s'han complementat amb els tallers relacionals Aventurant-me als reptes: «tallers d'experiències dirigides a l'aprenentatge d'estratègies per a resoldre dilemes de caràcter personal, grupal i familiar», apunta Celsa, monitora dels tallers.

Després de dues dècades treballant junts, Diputació i Ajuntament continuen cada curs oferint noves propostes educatives adaptades a les diferents edats i inquietuds dels joves de Puçol.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

365-prevencion-cannabis-ies-4

 

 

19 Novembre 2021
FaceBook  Twitter  

Altres