Una oportunitat única de col·laborar amb l'Alberg de Sam i ajudar als que consideren un gat com un més de la família

L'equip humà de l'Alberg de Sam, junt amb l'Associació per a l'Esterilització Felina (APEF) i un grup d'artistes que han decidit sumar-se una vegada més a la causa es reunixen el dissabte 12 de desembre, de 18 a 21 hores, en la cafeteria Ferrocarril, per a oferir un mercat ambulant solidari per a ajudar als que ajuden al món felí, una rifa, un rastell nadalenc i l'actuació de Miguel Rom, Vanessa Corbí, Raquel Verdejo i els balls llatins d'Ana. L'entrada és gratuïta.

APEF porta onze anys treballant per a controlar les colònies de gats en la població. Sobretot, col·laboren en el cuidat d'aquells que estan malalts i s'ocupen de l'esterilització de les femelles perquè els gats dels carrers —o aquells que han sigut abandonats— tinguen una població controlada i no generen problemes.

Són, abans que res, veïns que pensen que els gats no són mascotes o joguets d'usar i abandonar, sinó un més de la família.

En estos onze anys han treballat de valent, amb l'ajuda de molts veïns sensibilitzats i el suport econòmic de l'Ajuntament de Puçol, encara que els diners sempre fan falta perquè les tasques clíniques i els veterinaris, encara que també tiren una mà, han de cobrar pel seu treball.

Per això organitzen des de fa anys un mercat ambulant solidari, primer en l'Espai Jove i este dissabte, 12 de desembre, de 18 a 21 hores, en la cafeteria Ferocarril de Puçol.

Com sempre, serà una combinació de productes per a les mascotes (amb dissenys originals realitzats pels equips humans d'APEF i l'Alberg de Sam), junt amb motius nadalencs (substituint Pare Noel per gats de disseny) i, per descomptat, activitats per als xiquets i actuacions musicals que se sumen desinteressadament a la causa, en esta ocasió el jove Miguel Rom (que presenta el seu primer CD), les ja veteranes Vanessa Corbí i Raquel Verdejo (habituals en este acte) i els vertiginosos balls llatins d'Ana.

Les voluntàries d'APEF hem passat les últimes setmanes fent a mà molts dels productes que vendrem en el mercat ambulant”, explica Cati Paterna, alma mater del projecte. “Quasi tot el que se'ns ha ocorregut com a motius nadalencs els hem dissenyat i elaborat nosaltres mateixes, sempre amb gats substituint a altres motius ja molt gastats, com la imatge de papa Noel amb un aspecte felí que ni vos podeu imaginar”.

Cati parla amb entusiasme del rastell, en el que podem trobar des de llibres a detalls decoratius a preus simbòlics. Junt amb ell, en una altra taula situada en el Ferrocarril, exhibiran els seus detalls nadalencs felins, que inclouen des de centres de taula a quasi tot el que siguem capaços d'imaginar, sempre dissenys originals i fets a mà.

I, per descomptat, els nostres productes personalitzats amb gats; des d'agendes a bosses de mà, bijuteria de qualsevol tipus, clauer, imants, calendaris… tot el que se vos ocórrega per a portar sempre amb vosaltres un detall que vos recorde al vostre gat”, finalitza la presidenta.

Per a tancar les tres hores que té previstes este ampli mercat solidari, hi haurà una rifa a preus simbòlics, entre els premis de la qual es troben paraigua, joc de tovalles, calendari de paret i altres elements dissenyats per a l'ocasió amb vistosos gats com a protagonistes.

Una ocasió única d'ajudar a l'alberg i a l'associació, dos entitats que porten anys treballant en l'ombra perquè els gats sobrevisquen en cas d'accident i siguen adoptats per famílies que entenen que són un poc més que una mascota… són, un més de la família.

Informa i fotos: Sabín 

1028-cati-paterna-2

 

12 Desembre 2015
FaceBook  Twitter  

Altres