Ajuda per a l'Alberg de Sam i per als que consideren un gat com un més de la família

L'equip humà de l'Alberg de Sam, junt amb l'Associació per a l'Esterilització Felina (APEF) i un grup d'artistes que es van sumar una vegada més a la causa, es van reunir el dissabte 12 de desembre, de 18 a 21 hores, en la cafeteria Ferrocarril, en un mercat ambulant solidari per a ajudar als que ajuden al món felí: una rifa, un rastell nadalenc i l'actuació de Miguel Rom, Vanessa Corbí, Raquel Verdejo i els balls llatins d'Ana van formar el menú.

APEF porta onze anys treballant per a controlar les colònies de gats en la població. Sobretot, col·laboren en el cuidat d'aquells que estan malalts i s'ocupen de l'esterilització de les femelles perquè els gats dels carrers —o aquells que han sigut abandonats— tinguen una població controlada i no generen problemes.

Són, abans que res, veïns que pensen que els gats no són mascotes o joguets d'usar i abandonar, sinó un més de la família.

En estos onze anys han treballat de valent, amb l'ajuda de molts veïns sensibilitzats i el suport econòmic de l'Ajuntament de Puçol, encara que els diners sempre fan falta perquè les tasques clíniques i els veterinaris, encara que també tiren una mà, han de cobrar pel seu treball.

Per això organitzen des de fa temps un mercat ambulant solidari, primer en l'Espai Jove i el 12 de desembre, de 18 a 21 hores, en la cafeteria Ferocarril de Puçol.

Va ser una combinació de productes per a les mascotes (amb dissenys originals realitzats pels equips humans d'APEF i l'Alberg de Sam), junt amb motius nadalencs (substituint Pare Noel per gats de disseny) i, per descomptat, activitats per als xiquets i actuacions musicals que es van sumar desinteressadament a la causa, en esta ocasió el jove Miguel Rom (que va presentar el seu primer CD), les ja veteranes Vanessa Corbí i Raquel Verdejo (habituals en este acte) i els vertiginosos balls llatins d'Ana.

Les voluntàries d'APEF hem passat les últimes setmanes fent a mà molts dels productes del mercat ambulant”, explica Cati Paterna, alma mater del projecte. “Quasi tot el que se'ns ha ocorregut com a motius nadalencs els hem dissenyat i elaborat nosaltres mateixes, sempre amb gats substituint a altres motius ja molt gastats, com la imatge de papa Noel amb un aspecte felí que ni vos podeu imaginar”.

Cati parla amb entusiasme del rastell, en el que vam poder trobar des de llibres a detalls decoratius a preus simbòlics. Junt amb eixe rastell, en una altra taula del Ferrocarril, els seus detalls nadalencs felins, que incloïen des de centres de taula a quasi tot l'imaginable, sempre dissenys originals i fets a mà.

I, per descomptat, els nostres productes personalitzats amb gats; des d'agendes a bosses de mà, bijuteria de qualsevol tipus, clauer, imants, calendaris… tot el que se vos ocórrega per a portar sempre amb vosaltres un detall que vos recorde al vostre gat”, finalitza la presidenta.

Per a tancar les tres hores d'este ampli mercat solidari, va haver-hi una rifa a preus simbòlics, entre els premis de la qual havien paraigües, jocs de tovalles, calendaris de paret i altres elements dissenyats per a l'ocasió amb vistosos gats com a protagonistes.

Va ser una ocasió única d'ajudar a l'alberg i a l'associació, dos entitats que porten anys treballant en l'ombra perquè els gats sobrevisquen en cas d'accident i siguen adoptats per famílies que entenen que són un poc més que una mascota… són, un més de la família

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face

1057-cati-paterna

 

16 Desembre 2015
FaceBook  Twitter  

Altres