Els arbres talats per seguretat se substituiran per vegetació més adequada

Arran dels treballs de poda general, que es realitzen des del mes de febrer en diferents zones arbrades de Puçol, els treballadors de la Brigada Municipal han advertit el mal estat de gran part de la flora local. Amb l'objectiu de revertir la situació i garantir la seguretat ciutadana, s'ha pres la decisió de retirar els arbres i tanques en pitjor estat per a substituir-los, al més prompte possible, per vegetació nova i més adequada a cada zona.

Després d'iniciar els treballs de neteja i poda general en les zones arbrades de tota la localitat, «hem observat que la majoria d'arbres d'algunes zones estan morts», assenyala Paco Salavert, regidor de Residus Sòlids i Seguretat Ciutadana, «la qual cosa és un perill per als vianants».

Especialment després d'una època de vents forts i pluja, que ablaneix el terreny, perquè poden provocar la caiguda de més d'un arbre. Davant esta situació i donant prioritat a la seguretat, s'està procedint a talar i retirar tots aquells arbres morts o que puguen suposar un risc per a la població.

Fins al moment s'ha acabat el treball de neteja en el Camí la Mar, les tanques de la qual s'han hagut de tallar «perquè estavenrepletes de fongs i infectades pels herbicides i pesticides que s'aboquen en la zona», explica el regidor. A més, es pretén fer un nou plantejament de la flora en este camí i substituir la vegetació retirada per xicotets arbres, «que es poden treballar millor que les tanques, requereixen un manteniment més senzill i també és bonic a la vista per a la gent».

Després d'esta actuació, la brigada està treballant altres zones, com l'avinguda de la Mancomunitat, que s'està netejant durant els dies 5 i 6 de febrer, o l'avinguda Font de Mora, on també s'ha realitzat una primera neteja.

Després d'estos treballs es reposarà la vegetació retirada «com més prompte millor, perquè la gent puga continuar gaudint de la naturalesa des de la seua casa i als carrers de la localitat», assegura Salavert, «i fer-ho amb un altre tipus d'arbres més adequat a cada entorn».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

fotos face

145-brigada-poda-arboles-1

05 Març 2020
FaceBook  Twitter  

Altres