Puçol reprén la campanya «Ja n'hi ha prou de malea!» per a cuidar l'entorn i els cultius locals

La falta de neteja en els camps abandonats suposa un risc per a l'entorn natural de Puçol i els cultius locals. Amb l'objectiu de reduir el perill d'expansió del foc en cas d'incendi, com el que va viure la Marjal dels Moros dimecres passat 4 de març, des de l'Ajuntament es reprén el missatge llançat l'any passat sota la campanya ‘Ja n'hi ha prou de malea!’, que anima als veïns a mantindre els camps nets.

L'incendi que va patir la Marjal dels Moros el passat 4 de març es va veure agreujat per la condició dels camps confrontants abandonats, que van permetre l'expansió del foc i van dificultar la labor dels bombers. De fet, este incident va mostrar la gran diferència que suposa l'estat dels camps davant un conat d'incendi.

«És important conscienciar-se i netejar els camps, almenys, dues vegades a l'any», assenyala Alejandro Sancho, regidor d'Agricultura, «per a minimitzar riscos i que cap camp productiu patisca les conseqüències provocades per la mala herba i brutícia dels solars veïns».

Este anunci reprén la idea que es va llançar durant els mesos d'estiu de 2019 sota la campanya Ja n'hi ha prou de malea!, que tenia com a objectiu conservar i potenciar la viabilitat del sector agrari de Puçol: «Perquè els cultius de la nostra localitat continuen sent una realitat, tots els veïns hem d'aportar el nostre granet d'arena», assegura el regidor.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

164-campos-1

 

 

 

12 Març 2020
FaceBook  Twitter  

Altres