Estàs utilitzant correctament el contenidor blau?

El contenidor blau serveix per a depositar les deixalles de paper i cartó. No obstant això, és molt habitual trobar en ells un altre tipus de residus, com briks, paper d'alumini, bolquers... Això, entre altres males pràctiques que perjudiquen el servei de recollida i el reciclatge, desbaratant l'esforç de tots.

El correcte ús dels contenidors ha evolucionat favorablement en els últims anys. Pel que sembla, creix la conscienciació social sobre la importància de reciclatge. No obstant això, hi ha una sèrie d'errors molt comuns que desbaraten el procés.

Saps què podem depositar en el contenidor blau?

- Envasos de cartó. Caixes de galetes, cereals, oueres de cartó, caixes de sabates, d'electrodomèstics...

- Tot tipus de paper. Llibres, llibretes, revistes, periòdics, fullets, bosses de paper, sobres, paper de regal, tubs de paper higiènic i de paper de regal...

I recorda: en el contenidor blau, no es poden depositar deixalles com: tovallons, mocadors o paper de cuina utilitzat; paper metal·litzat —com el d'alumini— o plastificat; paper fotogràfic o de fax, papers tèrmics, de cel·lofana, adhesiu o amb restes de cola, paper carbó ni paper autocopiatiu. I tampoc: bosses de plàstic, paper d'alumini, briks, bolquers i compreses, o safates de suro.

Però a més de saber exactament què es pot depositar en el contenidor blau, és molt important depositar correctament, a l'interior del contenidor, tots els residus. Si es tracta d'elements grans, com a caixes de cartó, s'han de plegar per a poder introduir-les per la boca del contenidor.

En cas que no càpien, llavors han d'emportar-se a el punt net o ecoparc metropolità, situat al carrer Teixidors, número 4 —en el polígon industrial Camp Anníbal—. Està obert de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 16 a 18 hores, a més dels dissabtes al matí.

I recorda que pots reutilitzar les bosses de paper que t'entreguen en els comerços per a portar els residus de paper i cartó fins al contenidor.

En definitiva, amb la campanya Un poble més net, l'Ajuntament insta a tots els veïns a complir amb totes estes normes i recomanacions per a no danyar la imatge de Puçol i evitar riscos innecessaris.

I, per descomptat, per a cuidar del planeta entre tots.

Tens dubtes més concrets sobre el reciclatge? El Assistent Intel·ligent de Reciclatge d'Ecoembes les respondrà encantat.

Informa: Irene Mollà | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

azul-2

31 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  

Altres