Estàs utilitzant adequadament el contenidor verd?

La conscienciació mediambiental ha crescut entre els últims anys i, amb ella, ha millorat l'ús correcte dels contenidors. No obstant això, encara es cometen errors molt comuns a l'hora de depositar els residus que, de manera conscient i inconscient, desbaraten el servei de recollida i reciclatge. Saps com utilitzar el contenidor verd?

Actualment, la majoria de persones saben que el verd és el contenidor del vidre. Però… Quin tipus de residus es pot depositar en ell?

- Botelles i pots de vidre: de sucs, vins, refrescos, sidres, salses, oli, licors...

- Envasos i flascons de vidre: pots d'aliments i begudes en conserva, colònies, perfums…

En definitiva, en el contenidor verd s'han de depositar les botelles, pots i envasos de vidre, que han d'estar buits en el moment de la deixalla.

I a més, és important retirar les tapes i taps de plàstic o altres materials que no siga el vidre per a introduir-los en el contenidor. Estos elements aniran al contenidor groc.

Però… Què no es pot depositar?

Bàsicament, no es pot depositar res que no siga de vidre. Alguns dels residus depositats erròniament que es troben sovint en este contenidor són:

Bombetes, restes de vaixella, gots i copes de cristall, cristalls trencats, tubs fluorescents, espills, tapes i taps dels envasos, finestres, envasos amb medicaments…

Recorda: en el contenidor verd, només botelles, pots i envasos de vidre.

Tindre en compte estes mesures és imprescindible perquè es puga desenvolupar amb èxit el procés de reciclatge, una cosa fonamental si volem avançar cap a un estil de vida sostenible amb el planeta.

Tens algun dubte més concret? Pots plantejar-li-la a l'Assistent Intel·ligent de Reciclatge d’Ecoembes, un robot que et respondrà encantat a qualsevol pregunta relacionada amb el reciclatge i el tipus de residu que correspon a cada contenidor.

Uneix-te a la causa!

Informa: Irene Mollà Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

344-contenedor-verde-3

03 Agost 2020
FaceBook  Twitter  

Altres