La Penya Valencianista de Puçol homenatja els germans Claramunt, guanyadors de la Lliga 70-71

16 abril 2021

El 18 d'abril es complixen 50 anys d'una data històrica per al futbol valencià en general i de Puçol en particular: el València CF va guanyar la Lliga 70-71, amb un especial protagonisme dels germans Pepe i Enrique Claramunt. Per a celebrar l'efemèride, la Penya Valencianista Puçol està publicant una sèrie d'articles i vídeos en la seua pàgina web i les seues xarxes socials. En una temporada en la qual no poden acudir a Mestalla a viure el futbol en directe, almenys volen que els veïns puguen reviure una de les seues temporades més brillants.

Llegeix més...

D'abril a juny, torna la cultura segura a Puçol

16 abril 2021

Després d'un període en què només la biblioteca i les escoles municipals mantenien oberta la Casa de Cultura, a partir de la segona quinzena d'abril el públic serà el protagonista d'una programació que comença el dia 23 amb els premis Vila de Puçol i un concert gratuït de jazz, per a continuar amb una programació especial de teatre al preu únic de 5 euros.

Llegeix més...

Dades sobre joves i desocupació a la comarca de l'Horta Nord

15 abril 2021

L'observatori d'ús de Pactem Nord ha realitzat un informe en el qual es posa de manifest la precària situació laboral de les persones joves (entre els 16 i els 29 anys d'edat) en l´Horta Nord. Esta situació, traslladable a nivell estatal, s'ha vist agreujada amb la incidència de la pandèmia sanitària.

Llegeix més...

Sonia Carrasco, dissenyadora: «Aposte per una moda sostenible, responsable social i ambientalment»

14 abril 2021

Una valenciana, nascuda a Puçol i establida a Barcelona, triomfa en la London Fashion Week. Després d'estudiar a Madrid, València i Londres, va formar part de l'equip del dissenyador Alexander McQueen i també ha dissenyat per a Celine i Zara. Treballa com a independent, amb la seua pròpia marca i amb una aposta prioritària: una moda sostenible, on cada element de la cadena siga responsable social i ambientalment. El seu últim èxit ha sigut a la fi de febrer, a la Setmana de la Moda de Londres.

Llegeix més...

Article del PSOE del mes d'abril: «Excusatio non petita, accusatio manifesta»

14 abril 2021

Este és l'article del PSOE d'abril, titulat Excusatio non petita, accusatio manifesta. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Esta expressió és un aforisme jurídic, que significa que l'excusa de qui no és acusat significa l'acusació de si mateix. Expressió que bé ha de conèixer l'alcaldessa de Puçol quan, en el passat ple, el seu «soci» de Compromís ens va deixar gelats en excusar-se de rumors sobre una negociació per als pressupostos d'este any del nostre municipi.

Perquè veuran, malgrat parer una nimietat, és una cosa lògica en política allò de negociar per a buscar el bé comú, perquè és un principi constitucional i inalienable de la societat en la qual vivim. Però aleshores, quin és el problema? Una resposta que sembla òbvia, cap, ací es torna crucial per a la governabilitat de Puçol en els pròxims mesos o anys.

Si recordem, el Govern de Puçol està conformat per PP, Purp, Ciudadanos i Vox, un quadripartit format a la força i que reunix les qualitats perfectes per a deixar al nostre poble a l'estacada, però això és un altre tema. La dificultat arriba quan s'enfronten les vertaderes personalitats dels qui conformen este govern Frankenstein: prepotència, manipulació, egoisme i ignorància.

És inaudit que un govern de majoria absoluta com el que han conformat haja sigut incapaç fins al moment de preparar i presentar uns pressupostos (ja no diem ni que siguen decents) però almenys presentar-los al ple i a la societat, perquè no… però clar si entre ells se senten tan apegats com que els uns dels altres pensen que el que tenen davant té una tara que fa impossible la gestió, perquè estem apanyats. Així ens lluïx el pèl, de mentida en mentida, primer va ser que no els tenien preparats esperant als pressupostos de l'Estat, tan bon punt faltava perfilar unes inversions, més tard va ser que els socis quasi es maten entre ells en una reunió, i així va arribar abril.

Però, i reprenc el principi d'este article, la sorpresa ens arriba d'un grup que compartix l'oposició amb nosaltres, Compromís, quan ens expliquen allò que ells no han negociat, s'han reunit amb el PP per a altres «coses». Ull a la dada, sembla que membres del Govern tenen eixa informació i sembla ser també que els és igual. Vostès veuen normal que un regidor d'Hisenda es desentenga de l'elaboració dels pressupostos? Serà veritat això de la tara o que 2.400 € al mes per no fer res estan molt ben pagats. Alguna de les dos coses és, no sabem quin, o les dos.

En fi, que este és el primer de molts articles que relataran el desfasament temporal i polític del grup de Govern, dic grup perquè si Compromís se suma a la causa, ja no són equip, o si, tampoc sabríem dir-ho, ells veuran.

Però, i per a deixar una mica clar, l'afany de col·laboració del PSOE va més enllà de donar una cabotada a les propostes inútils que en el seu moment va llançar la nostra alcaldessa per si algú la volia sentir, la qual cosa passa que se li va fotre l'invent perquè en eixa reunió van ser els seus socis els que li van dir que ja basta.

Una opinió del Grup Municipal Socialista

Majo Giner i la Marjal dels Moros: amor a primera vista

09 abril 2021

Igual que el Poliesportiu Municipal, també la Casa de Cultura recupera a l'abril esdeveniments oberts al públic. Després d'uns mesos en què només la biblioteca i les escoles municipals han funcionat, el divendres 16 s'inaugura la primera exposició en més d'un any: Majo Giner exposa la seua col·lecció de pintures inspirades per la Marjal dels Moros.

Llegeix més...

Torna el «bel cant» al Poliesportiu Municipal de Puçol

09 abril 2021

A poc a poc, el Poliesportiu Municipal va recuperant la seua activitat. Si al març eren les escoles municipals les que tornaven a les classes i alguns clubs esportius reiniciaven els entrenaments, dissabte que ve, 17 d'abril, l'Associació Ornitològica Cultural Silvestrista El Pardillo organitza el seu primer torneig després d'un any parada: el concurs social de cant d'ocells silvestres, dirigit als seus socis.

Llegeix més...

Des del 12 d'abril, els carrers Coladors i Sant Pere seran per als vianants

07 abril 2021

Des de fa 15 anys, l'Ajuntament de Puçol ha estat estudiant fórmules per a dinamitzar el casc antic de la població. El pròxim 12 d'abril, el projecte comença a fer els seus primers passos amb la conversió en zona de vianants dels carrers Coladors i Sant Pere . Una mesura experimental que després d'un període de prova s'avaluarà juntament amb els veïns per a decidir si s'aplica en altres zones del centre històric.

Llegeix més...

Puçol dona la cara pel bon tracte: l'altra cara de la moneda

07 abril 2021

Del 8 al 31 de març, un total de 85 veïns de Puçol han donat la cara pel bon tracte com a manera de celebrar el Dia Internacional de la Dona. Cada matí , les xarxes socials municipals difonien diverses fotos de veïns, acompanyades d'una frase que ells mateixos havien triat. Una forma diferent de parlar d'igualtat i potenciar el costat positiu de les relacions.

Llegeix més...

En vacances, la brigada municipal posa a punt els col·legis públics

06 abril 2021

En els períodes de vacances escolars (nadal, pasqua i estiu), la Brigada Municipal d'Obres i Serveis aprofita l'absència de l'alumnat per a fer tasques de manteniment en els col·legis públics de Puçol. Encara que les grans actuacions solen realitzar-se a l'estiu, per disposar de més temps, també a l'abril hi ha tasques com a noves tanques, reparacions i fins i tot revisió de goteres o instal·lacions de reg.

Llegeix més...

Com encaixar el treball, les vacances i la Covid: Màgia? No, Concilia la Pasqua

06 abril 2021

Hui dimarts, ha començat Concilia la Pasqua: del 6 al 9 d'abril, de 9 a 14 hores, en el col·legi públic Luis Vives, un programa de conciliació laboral per a famílies amb fills escolaritzats entre 1r d'infantil i 6é de primària. Un total de 82 assistents estaran acompanyats per 9 monitores, la coordinadora, la monitora de suport en temes de Covid i una altra monitora per a atendre l'alumnat amb necessitats especials.

Llegeix més...

Et solte el rotllo contra el càncer de còlon

31 Març 2021

El 31 de març se celebra el Dia Internacional Contra el Càncer de Còlon i, per a celebrar-lo, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha creat una imaginativa i provocativa pàgina web el disseny i el llenguatge de la qual no deixa indiferent a ningú: «Et solte el rotllo contra el càncer de còlon: perquè previndre el càncer de còlon et costa una merda i no fer-lo et pot costar la vida».

Llegeix més...

Opinió de Ciudadanos del ple del 29 de març: «Quasi dos milions d'euros de balanç en el pressupost de 2020»

31 Març 2021

Esta és l'opinió Ciudadanos del ple del 29 de març, titulada Quasi dos milions d'euros de balanç en el pressupost de 2020. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Llegeix més...

Carlos Huertas, campió autonòmic i d'Espanya de parakárate

30 Març 2021

Març ha sigut un mes inoblidable per al parakarateka Carlos Huertas. Durant el primer cap de setmana va aconseguir revalidar la medalla d'or en el Campionat Autonòmic celebrat en el Pavelló Municipal de Cheste . Tres setmanes després, els dies 27 i 28, a Leganés, també aconseguia el primer lloc en el Campionat d'Espanya.

Llegeix més...

Puçol continua en línia: dos mesos de col·laboració veïnal a través del WhatsApp 697 303 690

26 Març 2021

A punt de complir dos mesos, el WhatsApp Puçol en línia es consolida com el mètode més eficaç de contactar els veïns amb l'Ajuntament per a aconseguir entre tots un poble millor. Pensat per a avisar de les deficiències de tota mena en la via pública, s'ha estabilitzat entorn de 6 missatges diaris, encara que alguns d'ells no són competència municipal, la qual cosa retarda a vegades la possibilitat de prendre mesures immediates.

Llegeix més...

Presentació d'Edificant l'arquitectura tècnica valenciana

26 Març 2021

El president Vicente Terol i el secretari Federico Esteve van estar a Puçol el dijous, 25 de març, per a presentar a l'alcaldessa Paz Carceller el llibre «Edificant l'arquitectura tècnica valenciana», editat pel Col·legi oficial d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de València (CAATIE).

Llegeix més...

La temporada de poda de la brigada municipal: un treball d'altura

25 Març 2021

Més de 800 palmeres hi ha en les zones públiques de Puçol. Dins de la campanya anual de poda, elles s'emporten la palma, encara que la brigada municipal també s'ocupa de la resta d'arbres en passejos, jardins, rotondes, la vereda Mangraners i les zones verdes. Tot això englobat en un pla bianual per a atendre les diferents zones del terme municipal, amb especial atenció a la platja cada estiu.

Llegeix més...

Altres