Els quatre fantàstics, versió triatló: Una família d'elit

27 Maig 2020

Els cognoms Jiménez Gimeno ressonen amb força quan es pronuncien junts. I no és per a menys. Quan Jesús i Marta van decidir formar una família, podien imaginar que els seus fills heretarien el seu infinit amor per l'esport. Però no va ser l'única cosa. Pel que sembla, quan la genètica fa bé el seu treball, sorgeixen històries com esta: quatre amants de l'esport que han demostrat ser autèntiques màquines de nadar, pedalar i córrer, amb grans experiències a la seua esquena i molt camí per davant.

Llegeix més...

De Puçol a Nepal: Una dècada de treball humanitari amb TAI

14 Maig 2020

La primera vegada que Mónica Donnellan es va anar de voluntariat no imaginava que aquella experiència de huit mesos poguera trastocar la seua vida per complet. Però així va ser. Deu anys després continua amb TAI, la fundació solidària que li va obrir les portes a un altre món i que treballa desinteressadament per a oferir ajuda humanitària a la infància... Des de Puçol, fins a Nepal.

Llegeix més...

Juan Claramunt: d'apuntador a vicepresident després de sis dècades amb Santa Cecília

06 Maig 2020

Juan Claramunt es va allistar a les files de Santa Cecilia amb 11 anys i, des de llavors, s'ha dedicat en cos i ànima a aquesta escola musical. Hui ostenta el títol de vicepresident i continua treballant per a esprémer els recursos artístics de l'agrupació. Recursos que van més enllà de la música i que han donat lloc a diverses sarsueles i representacions teatrals amb l'objectiu d'aportar valor cultural a Puçol.

Llegeix més...

Laura Soriano: l'art d'estimar la música

05 Maig 2020

Nascuda en el si d'una família d'artistes, Laura Soriano no concep la vida sense música: flauta travessera, albaes, guitarra, cant tradicional... Encara que sempre va ser una xiqueta tímida, alguna cosa en el seu interior l'ajuda a evadir la vergonya quan canta en públic. De fet, ha aprofitat el confinament per a reprendre un projecte de vídeos musicals, amb l'objectiu de compartir amb els altres allò que li fa feliç. I es podran veure a través dels canals locals cada dimarts i divendres.

Llegeix més...

Vicente Claramunt: Una cerca incansable d'història compartida

02 Maig 2020

Vicente Claramunt Palamós tenia 18 anys quan es va allistar en les Forces Armades i, des de llavors, ha exercit com a militar per tota Espanya. Després d'una vida dedicada al treball, aquest natural de Puçol va veure en la seua jubilació l'oportunitat d'alimentar el seu enorme afany investigador i, 15 anys després, ha culminat un estudi històric que dona sentit a tots els carrers i racons de València. També col·labora a nivell local, i compta ja amb diversos blogs on comparteix tot allò que troba, l'últim creat enguany: Apuntes para una historia de Puçol.

Llegeix més...

Marc Caballer: promoure el plaer de llegir i ser llegit a través de «Puçol Escriu»

29 abril 2020

Des que Marc Caballer es va submergir en els mons fantàstics de Laura Gallego, llegir i escriure ha sigut la seua gran afició. Però hui és més que això: als seus 28 anys, ha publicat diversos llibres, rebut premis literaris i, en general, viu envoltat de projectes. Entre ells, presidir el Club d'Escriptura Puçol, coordinar Poesía Noventa i, ara, participar en Puçol Escriu, una iniciativa a través de la qual s'anima a tots els veïns de Puçol a llegir i ser llegits a través d'una sèrie de vídeos editats pel departament de Comunicació.

Llegeix més...

Sonia Pineda: reconstruint la història de Puçol, peça a peça

24 abril 2020

Sonia Pineda se considera una agitadora de masas. En realidad, son otros los que así la llaman, pero ella, entre risas, lo reconoce. No le queda otra: con un don para transmitir a los demás su cariño por la historia y el patrimonio local, fue la instigadora del primer libro Puçol en la memoria, formó parte del equipo que editó el segundo y, en general, siempre suele tener algo entre manos... Como ahora, que está ayudando a completar la historia de Puçol a través de los llibrets de fiestas con la colaboración de los vecinos.

Llegeix més...

A casa de nou: Una volta al món interrompuda pel coronavirus

22 abril 2020

Anaven a donar la seua tercera volta al món, però va arribar el Covid-19. Quan es va decretar la pandèmia, Juan Cortell i María Albert portaven dos mesos a bord d'un gran creuer junt amb altres 2300 persones de diferent procedència. Per sort, sense infectats. Però la crisi sanitària va provocar el tancament de milers de ports marítims per tot el planeta. I tot això, més enllà de donar per finalitzat el viatge, va donar principi a una nova aventura: la de tornar a casa.

Llegeix més...

3.000 màscares i una nova amistat: Una història que naix del cor

17 abril 2020

El que va començar com un impuls individual en diferents cases de Puçol és, hui dia, tota una iniciativa coordinada i sistematitzada que ha repartit ja més de 3.000 màscares solidàries a Puçol. Les responsables, un xicotet grup de dones amants de la costura que, des de l'anonimat, porten setmanes treballant sense descans amb l'objectiu d'aportar el seu granet d'arena: tot un gest d'altruisme del qual, pel que sembla, ha nascut una bonica amistat.

Llegeix més...

Històries d'Ací: La secció que converteix les teues vivències en patrimoni local

16 abril 2020

Les vivències i anècdotes que les persones guarden en la seua memòria al llarg dels anys poden arribar a tindre un enorme valor cultural, social i personal. Per a donar eixida a estes batalletes d'ahir i de hui, naix Històries d'Ací: una nova secció del departament de Comunicació que ja recull una desena d'entrevistes i reportatges protagonitzats per persones de Puçol. Tens una història que contar?

Llegeix més...

Manel Alonso: missatges d'esperança a través dels seus «Versos Confitats»

08 abril 2020

Per a Manel Alonso, escriure és un estil de vida. Este poeta i novel·lista de Puçol creu que, igual que la música i altres vessants artístics, el llenguatge posseeix la força necessària per a transmetre llum i esperança en temps difícils. I per a complir amb el seu compromís com a escriptor s'ha unit a Versos Confitats, l'última iniciativa de l'Ajuntament que pretén amenitzar el confinament dels veïns. En esta ocasió, amb poesia.

Llegeix més...

Aitor Caballer: un somiador dins, i fora de l'escenari

02 abril 2020

Escriptor, guàrdia civil, friki absolut, mosqueter, enamorat... Aitor Caballer pot ser tot el que es propose, però no perquè disposa de totes estes facetes, sinó gràcies a la passió que va descobrir fa més d'una dècada i que li ha brindat multitud d'aventures de tota classe: el teatre. Així, amb l'escenari com a eix central, l'artista, de 32 anys, gaudeix des de les dues professions que hui dia exerceix i que li fan feliç: ensenyar i actuar.

Llegeix més...

Altres